Wie tippen Nederlandse eventmanagers als songfestival-locatie?Wie tippen Nederlandse eventmanagers als songfestival-locatie?
Back Back Nieuws

Wie tippen Nederlandse eventmanagers als songfestival-locatie?

22 mei 2019

Nederland gaat het Eurovisie Songfestival 2020 organiseren. Maar waar moet dat plaatsvinden? Op dit moment hebben Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Zwolle, Maastricht en Arnhem zich hiervoor aangemeld. De organisatie – AVROTROS, NPO en NOS; ondersteund door de European Broadcasting Union (EBU) – staat de komende weken voor een serieuze klus: hoe kiezen zij de meest kansrijke kandidaat?

Eventmanagers spreken zich uit

Om de organisatie van deskundig advies te voorzien is op maandag 20 mei jl. een poll uitgezet onder de leden van het Genootschap voor Eventmanagers. Hen werd gevraagd: Waar moet volgens jou het Eurovisie Songfestival 2020 plaatsvinden? In welke stad en bij welke venue? Dit zijn de uitkomsten:

Plaats

Venue

% van de stemmen

Rotterdam

Rotterdam Ahoy

40

Maastricht

MECC Maastricht

16

Amsterdam

Ziggo Dome

14

Amsterdam

Johan Cruijff ArenA

10

Den Haag

World Forum The Hague

10

Amsterdam

RAI Amsterdam

6

Utrecht

Jaarbeurs

2

Den Bosch

Brabanthallen

2

Pro Rotterdam

De leden waren opvallend positief over Rotterdam als volgende songfestivallocatie. De stad is 'booming, hip & happening, no-nonsense, the living melting pot en steeds meer the-place-to-be internationaal gezien', zo luidden de commentaren. Als grote voordelen werden genoemd: grote bereikbaarheid, goede infrastructuur, beschikt over een eigen vliegveld en ligt ook dichtbij Schiphol, een ruim aanbod aan hotels.

Ahoy als grote favoriet

Rotterdam Ahoy geldt voor een groot aantal eventmanagers als dé locatie voor het ESF2020. Want: groot genoeg, ervaring met grote events, goede akoestiek en vooral veel extra ruimte om het hele 'songfestival-circus' te huisvesten. Want dat is alles bij elkaar nogal wat; denk aan alle side-events die georganiseerd worden, alle ruimten waar greenrooms moeten worden ingericht en de plekken waar de internationale pers zijn werk moet kunnen doen. Voorwaarde is wel dat Ahoy op tijd gereed moet zijn met de verbouwing die hier jl. februari is gestart, maar de voorstanders van Ahoy hebben daar alle vertrouwen in.

Volunteers

Bijzonder side-effect van de poll was de grote belangstelling voor ESF2020 als once-in-a-lifetime evenement. Men kijkt uit naar de komst van dit bijzondere event naar Nederland en de animo om als het even kan hieraan bij te dragen is groot. Eén van de leden opperde het plan om vanuit het Genootschap een pool van volunteers af te vaardigen voor ESF2020. Dat idee leggen we graag voor aan de organisatie, zodra die de keuze van de locatie bekend maakt.

 

Fotobijschrift > Concert in Ahoy 

Fotocredits > Rotterdam Ahoy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!