Europese zakenreizigers het minst bezorgd over terrorismeEuropese zakenreizigers het minst bezorgd over terrorisme
Back Back Nieuws

Europese zakenreizigers het minst bezorgd over terrorisme

08 november 2017

Recent onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) wijst uit dat een derde (37%) van de Europese reizigers zich zorgen maakt over de veiligheid en beveiliging tijdens reizen. Reizigers uit andere regio’s maken zich meer zorgen. Zo zijn reizigers in Noord- en Zuid-Amerika bijna de helft van de tijd ongerust over hun veiligheid en de beveiliging (47%). Reizigers in Azië Pacific maken zich op zakenreis het meeste zorgen (56%).

Opmerkelijke uitkomsten

'Ondanks recente terroristische aanslagen geven zakenreizigers aan zich meer te bekommeren over andere zaken - en dat is verrassend', aldus Simon Nowroz, Chief Marketing Officier van Carlson Wagonlit Travel. 'Hoewel de wereld om ons heen soms beangstigend lijkt – zijn reizigers van mening dat ze toegang hebben tot gedetailleerde en functionele informatie. Hierdoor gaan ze goed voorbereid en met een veiliger gevoel op reis.'

Op de ranglijst van veiligheidsrisico’s neemt terrorisme slechts de vijfde plaats (35%) in. Het 'vergeten van iets voor het werk’ scoort hoger met 40%, net als ‘iets belangrijks verliezen‘ (38%) of ‘beroofd of aangevallen worden‘ (37%). Men maakt zich zelfs eerder zorgen over het weer op de reisbestemming (37%).

Uit het CWT Connected Traveler onderzoek - uitgevoerd onder meer dan 1.900 personen - blijkt dat twee derde (67%) van de zakenreizigers van mening is dat de inzet van tools eventuele veiligheidsproblemen minimaliseert. Zeven op de tien reizigers ziet het belang in van de beveiligingsprotocollen van hun werkgever en leeft minstens één ervan na. Zoals de optie om reizigers te kunnen traceren of het invullen van noodcontacten in het reizigersprofiel. En meer dan twee derde (68%) heeft een reisverzekering afgesloten.

Het onderzoek bracht ook enkele verontrustende zaken aan het licht. Zo heeft een op de vijf reizigers wel eens een reis geannuleerd uit veiligheidsoverwegingen. En 30% geeft aan zich op reis zorgen te maken over hun gezondheid en welzijn.

Regionale verschillen

Uit het onderzoek blijkt dat er interessante regionale verschillen bestaan tussen Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific (APAC) en Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In de regio APAC bijvoorbeeld is slechts 7% van de reizigers niet bezorgd over zijn of haar persoonlijke veiligheid tijdens zakenreizen. Voor Amerikaanse reizigers komt dat percentage uit op 12%, en voor EMEA op 21%. Door hun bezorgdheid bereiden APAC-reizigers zich beter voor op hun reis. Zo beschikt bijvoorbeeld meer dan de helft (52%)
van hen over een actueel noodcontactprofiel. In Noord- en Zuid-Amerika en EMEA ligt dat percentage op respectievelijk slechts 38% en 34%.

Reizigers in de APAC-regio melden zich ook eerder aan voor real-time informatie ten aanzien van reisrisico's (41%). In Noord- en Zuid-Amerika ligt dit percentage op 33% en in EMEA op slechts 29%. APAC-reizigers zijn doorgaans ook goed op de hoogte van de lokale medische diensten en veiligheidsleveranciers. Meer dan een derde (35%) van de APAC-reizigers regelt de inzet van deze diensten vooraf, tegenover 25% in Noord- en Zuid-Amerika en 20% in EMEA.

'De reizigers van vandaag zijn inventief', aldus Nowroz. 'Ze melden zich aan voor veiligheidswaar-schuwingen, ze volgen het nieuws en gebruiken de tot hun beschikking staande tools. Dus hoewel reizen vandaag de dag misschien riskanter lijkt, neemt men stappen om onderweg veilig te blijven.'

Over het onderzoek

De CWT Connected Traveler Study werd opgezet door Carlson Wagonlit Travel en uitgevoerd door de Artemis Strategy Group tussen 30 maart en 24 april 2017. Er werden enquêtegegevens verzameld van meer dan 1.900 zakenreizigers tussen 25 en 65 jaar uit Amerika, EMEA en APAC. Het betrof zakenreizigers die in de afgelopen 12 maanden meer dan vier zakenreizen hebben gemaakt. Het doel van deze studie was om meer inzicht te krijgen in hoe zakenreizigers verbonden blijven met zowel werk als de thuissituatie terwijl men op reis is.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!