Europees Maintenance Event in Rotterdam Ahoy Convention CentreEuropees Maintenance Event in Rotterdam Ahoy Convention Centre
Back Back Nieuws

Europees Maintenance Event in Rotterdam Ahoy Convention Centre

28 september 2018

De belangrijkste vakbeurs voor industrieel onderhoud van de Benelux en Europa's grootste maintenance-conferentie trekken, op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), in 2021 samen op. Het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt dan plaats aan het grootste maintenance event dat ooit in Europa is georganiseerd. Maintenance NEXT en Euromaintenance verwelkomen samen duizenden onderhoudsprofessionals van over de hele wereld die afkomen op de vakbeurs, inhoudelijke lezingen, workshops, demonstraties en bedrijfsbezoeken o.a. in de hele Botlek.

Synergie

Maintenance NEXT en Euromaintenance zetelen in maart 2021 samen in het spiksplinternieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), dat eind 2020 haar deuren opent. Die nieuwbouw, onderdeel van de prestigieuze gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid genaamd 'Hart van Zuid', telt 35 zalen en een theater/auditorium met maar liefst 2.750 zitplaatsen. Gert-Jan van den Nieuwenhoff, Manager B2B Events bij Rotterdam Ahoy, is verheugd over de aankondiging: '2021 Is een bijzonder jaar voor Ahoy; het jaar dat we 50 jaar bestaan en waarin we ons gloednieuwe congrescentrum openen. Dat we aan het begin van dat jaar een dergelijk groot event mogen huisvesten gecombineerd met onze eigen vakbeurs Maintenance NEXT is geweldig nieuws. Perfecte synergie!' Bekijk hier de VR tour van het Rotterdam Ahoy Convention Centre.

Grootste maintenance event in Europa

Voor het eerst in hun lange geschiedenis hebben Maintenance NEXT en Euromaintenance de agenda's gelijk getrokken om in maart 2021 samen het grootste maintenance event van Europa te organiseren. De opening van het state of the art RACC is de ideale gelegenheid om de handen ineen te slaan. Voor het event zullen zowel het nieuwe congrescentrum, de zes Beurs- & Evenementenhallen en de Ahoy Arena worden gebruikt. Nergens in Europa is een plek te vinden waar beursruimte te combineren is met zoveel congres- en vergaderfaciliteiten. Ellen den Broeder, Verenigings Manager van NVDO, kijkt al uit naar 2021. 'Rotterdam is dan drie dagen lang het centrum van de onderhoudswereld. Het vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt een prachtig podium voor onze internationale sprekers.'

Over Maintenance NEXT en Euromaintenance

Maintenance NEXT is het belangrijkste kennisplatform voor industrieel onderhoud in de Benelux. Het vervult al decennialang een belangrijke netwerkfunctie binnen de branche en organiseert iedere twee jaar dé belangrijkste technologie- en onderhoudsexpo van de Lage Landen.
Euromaintenance, de grootste Europese conferentie over industrieel onderhoud, bestaat al sinds 1972 en is een initiatief van de EFMNS, de 'European Federation of National Maintenance Societies'. De NVDO vertegenwoordigt Nederland in het EFMNS bestuur.

Over Hart van Zuid Rotterdam

De komst van het RACC maakt onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige en gezonde leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Er wordt een uitgaansgebied en leefomgeving met Rotterdamse allure verbonden met haar omgeving; een urban hotspot met wereldse vibe en een prettig leefklimaat waar 24/7 iets te beleven is. Alles met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid te creëren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!