Teamuitje Groeps-EscapeTeamuitje Groeps-Escape
Back Back Nieuws

Energieke en dynamische teambuilding met Groeps-Escape

17 juni 2021

Dynamiek, fanatisme en vooral veel fun. De mobiele escape rooms van Groeps-Escape staan klaar om teams van 25 tot 500 personen elkaar weer te laten ontmoeten en écht teams te laten zijn. Met een focus op verbinding en teambuilding vanuit plezier, ontcijfer je de meest uitdagende, verrassende en creatieve puzzels. Wij spraken met Martijn Koedam, eigenaar van Groeps-Escape over zijn mobiele escape boxen, de uitdagingen van nu en ambities voor de toekomst.

Opgesloten worden in een escaperoom, waarbij je uit een kleine, verhalende ruimte met elkaar moet zien te ontsnappen. Iedereen kent het fenomeen. Maar wat is dan een mobiele escaperoom? Martijn: ‘Uniek aan ons product is dat we 30 verschillende boxen hebben die tegelijkertijd ingezet kunnen worden. Elke box heeft een eigen gameplay en duurt 15 minuten, waarna je in razend tempo naar een volgende box snelt om die te ontcijferen. Kleine teams van 3-5 personen lopen door elkaar en zien hoe fanatiek de spellen worden gespeeld én hoe de teams zich tot elkaar verhouden. Creativiteit, diversiteit en vooral dynamiek staan centraal. Elke box is anders waardoor het voor elke speler weer opnieuw een verrassing is -en dus iedereen scherp en betrokken blijft.’ Het team van Groeps-Escape blijft zelf scherp en geïnspireerd door vooral ook zelf veel spellen te spelen en de boxen vanuit meerdere disciplines – van creatieve medewerkers tot technisch en het fysieke timmerwerk- (door) te ontwikkelen.

Overal inzetbaar

Op het strand of midden in de fabriek, de mobiele escaperoom is op elk gewenste plek te spelen. Voorzien van een eigen accu, kunnen de koffers op alle denkbare locaties worden geplaatst. Martijn: ‘Een bijzondere plek waar we eens onze mobiele escape rooms mochten inzetten, was midden in de plant van Friesland Campina. Midden in het hart van het bedrijf, wat maakt dat je de teambuilding echt naar je medewerkers kunt brengen. Of je neemt ze juist mee naar buiten, op het strand of in bosrijk gebied: veel is mogelijk. De meest ideale groepsgrootte is 50 – 70 man, maar ook met kleine teams van 25 of zelfs grote teams tot 500 man zijn de mobiele escape rooms in te zetten.’ De escape rooms zijn uit te breiden met andere creatieve invullingen, van foodtrucks tot dj’s.

Uitbreiding

Het afgelopen jaar heeft ook Groeps-Escape niet stil gestaan. Martijn: ‘Voor de branche is het heftig geweest, veel escaperooms zijn afgehaakt of hebben de focus verlegd naar online teambuilding. Wij geloven nog steeds meer in fysiek en hebben de tijd gebruikt om onze capaciteit verder uit te breiden. We zijn van 12 naar 30 boxen gegaan en kunnen nu 125 personen per speelronde bedienen, over een dag gezien kunnen we dus nog grotere groepen over meerdere spelrondes bedienen.’ Martijn merkt dat mensen weer ‘wakker worden’. ‘Er kan meer fysiek, na het veelal thuiswerken willen medewerkers elkaar weer ontmoeten. Die boodschap willen we ook naar buiten brengen: zorg dat je team weer een team kán zijn en dat ze elkaar weer écht ontmoeten. Juist nu iedereen weer langzaam naar kantoor kan gaan, is het goed te investeren om die verbinding weer terug te brengen. Groeps-Escape draagt daaraan bij – je kunt ook op veilige afstand van elkaar weer met veel plezier samenkomen.’

Trainingen

De funfactor van de escape rooms gaat Groeps-Escape nog verder uitbreiden met de mogelijkheid om dit aan training te koppelen. Martijn: ‘We werken samen met een trainingsbureau waarbij we de inzet van de escape rooms kunnen koppelen aan meer inhoudelijke teambuilding, bijvoorbeeld met teamindelingen op basis van persoonlijkheidsprofielen en daarop te coachen en te reflecteren.’ Voor nu legt het team van Groeps-Escape voornamelijk de focus op het (eindelijk weer) mogelijk maken van dynamische en energieke teambuilding, waarbij plezier en het (her)vinden van verbinding centraal staat.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!