En altijd komen er schepen aan Katendrecht voorbijEn altijd komen er schepen aan Katendrecht voorbij
Back Back Nieuws

En altijd komen er schepen aan Katendrecht voorbij

11 juli 2019

Er is wel het een en ander veranderd sinds de tijd waarin dit oer-Rotterdamse lied ontstond. De Rotterdamse haven heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De schepen zijn blijven komen. Ze zijn nu wel een maatje groter en uitgerust met de allernieuwste apparatuur. Voor de romantiek van het zeemansleven is geen plaats meer. Toch blijft de zeeman van hoog tot laag een echte kerel van de zee. Blik op de horizon en handen uit de mouwen. Rotterdamser kan het niet. Leijnse Stadstours verzorgt verschillende bedrijfsuitjes in en om de Rotterdamse haven, waaronder Kerels van de zee.

Dit bedrijfsuitje kan op een aantal manieren worden ingevuld, afhankelijk van budget, tijd en interesse. Voor welke mogelijkheid ook wordt gekozen, de ervaren gids zorgt voor boeiende informatie over Rotterdam als havenstad, vanaf haar eerste begin tot de ontzagwekkende bedrijvigheid die nu is te zien. Er kan gekozen worden voor een stadswandeling, een fietstour of een bustour. 'Bij een stadswandeling of fietstour varen we over de Maas naar Katendrecht, scheepswerf RDM en Delfshaven, waarbij de gids vertelt over de havenbaronnen en zakenlui, die actief waren in de haven. En natuurlijk ook over het leven van scheepsbemanningen en havenarbeiders. De mogelijkheid bestaat om hier te lunchen, te dineren en/of te borrelen. Op de genoemde locaties kunnen we voor entertainment zorgen. We denken hierbij aan bijvoorbeeld een Shantykoor of aan een optreden van Rotterdamse artiesten,' vertelt Anneleyn Leijnse.

Typisch Rotterdam

Ze somt een aantal van de vele mogelijkheden op: 'Er kan worden geluncht op het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn de SS Rotterdam, geborreld in een echte Rotterdamse havenkroeg en gedineerd in Courzand; de voormalige feestzaal van de havenarbeiders van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Met de bus starten we op het Willemsplein. We rijden door een aantal typische scheepvaartbuurten. De gids vertelt hier natuurlijk ook over de de havenbaronnen en zakenlui, die actief waren in de haven en over het harde leven van scheepsbemanningen en havenarbeiders.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!