Back Back Nieuws

Elsevier roept NHTV Breda uit tot Beste Specialistische Hogeschool

30 september 2015
NHTV internationaal hoger onderwijs Breda werd door Elsevier vorige week uitgeroepen tot Beste Specialistische Hogeschool en staat in de Keuzegids HBO 2016  op de tweede plek in de categorie middelgrote hogescholen. NHTV staat hiermee al ruim tien jaar aan de top van Nederland.

Elsevier
Afgelopen week verscheen de jaarlijkse ranglijst van weekblad Elsevier. Veel lof, de beste specialistische hogeschool én de allerhoogste score voor NHTV Breda. ‘Bijna alle studenten tevreden, gemeten over alle opleidingen bij elkaar – dat is voor weinig hogescholen en universiteiten weggelegd. Bij de NHTV internationale hogeschool Breda scoort 90 procent van de opleidingen hoger dan gemiddeld in het hbo’, aldus Elsevier afgelopen week.

Keuzegids HBO 2016
Met een score van 69 in de Keuzegids HBO 2016 staat NHTV Breda op de tweede plek in de categorie middelgrote hogescholen van Nederland en laat alleen Christelijke Hogeschool Ede (CHE) op één puntje voorgaan. Keuzegids: ‘NHTV is een vertrouwde naam in de top van het klassement’.

Leisure opleidingen nummer 1 in Elsevier en Keuzegids
In Elsevier is het aantal tevreden studenten aan de opleiding Vrijetijdsmanagement van NHTV Breda significant hoger dan bij de andere hogescholen die deze opleiding aanbieden. Met name de inrichting van de opleiding wordt heel positief beoordeeld.

De opleiding Vrijetijdsmanagement wordt ook in de Keuzegids in de eigen categorie het best beoordeeld. Bij uitstek de voorbereiding op een loopbaan is in Breda een belangrijk pluspunt waarop bovengemiddeld wordt gescoord.

NHTV
NHTV heeft vier locaties in Breda, telt ongeveer 7.500 studenten uit meer dan 50 landen en bijna 700 medewerkers. NHTV biedt opleidingen in de domeinen: Games, Media, Hotel, Facility, Logistiek, Built Environment, Toerisme en Vrije tijd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!