Elaine en Michael van @vuecinemas #festivakElaine en Michael van @vuecinemas #festivak
Back Back Interview

Elaine en Michael van @vuecinemas #festivak

15 november 2017

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Elaine en Michael van Vue Cinemas. Ik, Elaine, hou me bezig met het vinden van nieuwe partners en grotere evenementen, zoals premières. Samen met Michael ben ik verantwoordelijk voor de zakelijke events.

Kun je wat vertellen over jullie zakelijke events?

We doen veel verschillende dingen. Filmvouchers en loyaliteitsprogramma's voor Airmiles en T-Mobile, maar ook de Postcode Loterij. Daarnaast kunnen bedrijven onze cinemas huren voor een besloten voorstelling. Of ze geven bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie in Vue Hilversum, die we uitzenden op (een van) onze andere locaties, zodat belangrijke klanten of leveranciers niet naar Hilversum hoeven te reizen.

Wat bieden jullie nog meer aan?

Daarnaast organiseren we bijzondere projecten, zoals een tour rondom autisme in samenwerking met Lars Sørensen. In Alkmaar, Vlaardingen en Kerkrade testen we dit concept met mensen die werken met mensen met autisme en mensen die autisme hebben. We brengen hen samen om kennis over te dragen en met elkaar te sparren. Aansluitend draaien we een film rondom autisme. Dit willen we door het hele land uitbreiden. Laten zien dat we meer bieden dan alleen het vertonen van films.

We hadden pas een grootschalige perspresentatie in Hilversum, die we in Dolby Cinema lieten zien. Dit is het nieuwe filmkijken en geeft het mooiste en scherpste beeld en 360 graden geluid. Je hebt hierdoor het gevoel alsof je middenin de film zit. De foyer was omgebouwd in het thema van de film, waardoor de locatie eruit zag als een sprookje. Ook de combinatie van filmevenementen met congressen is bij Vue Cinemas helemaal op zijn plek.

Wat brengt jullie vandaag bij Festivak?

Eigenlijk jullie, omdat we graag ons bereik in de zakelijke markt willen vergroten en Vue Cinemas als merk op de kaart willen zetten. We konden dit meteen combineren met de keynote over Neuromarketing. Het blijft heel interessant hoe je een soort mindf*ck kunt doen met je brein. Eigenlijk zijn het logische dingen, maar je denkt er gewoon niet aan.

Hoe ontwikkelen jullie de digitale strategie van Vue Cinemas?

We wachten op een 'go' voor een nieuw softwarepakket voor onze zakelijke website, waarmee via een handig stappenplan een offerte aangevraagd kan worden. Dit is voor de klant en ons makkelijk, omdat je dan in een keer alle informatie compleet hebt en de klant weet ook meteen wat er mogelijk is. Dit scheelt veel mailverkeer.

Daarnaast zijn we onze LinkedIn strategie aan het professionaliseren. Eerst deden we het er leuk bij, we postten wat updates, kregen wat likes en interacties en dat was het. Nu we meer bereik binnen de zakelijke markt willen creëren, houden we ons ook bezig met adverteren en kijken we welke updates hiervoor geschikt zijn. Hierin willen we vooral laten zien dat je bij Vue Cinemas meer kunt, dan alleen film kijken. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook seminars en congressen organiseren.

Het bereik dat we op de consumentenmarkt hebben via Instagram en Facebook, is veel groter en niet te vergelijken met ons bereik op de zakelijke markt. Hier werken we dan ook al jaren aan, samen met een bureau die ons helpt met de strategie. Dit gaan we nu uitrollen voor de zakelijke markt.

Wat is jullie het meest opgevallen tijdens je bezoek?

Wij organiseren geen grootschalige publieksevenementen, maar we doen hier wel ideeën op voor onze locaties. Zoals de dames met showjurken aan, maar ook food, tips & tricks. Er is hier een goede sfeer.

Fotografie > Sjoerd Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!