Back Back Nieuws

Eigen tulp voor TEFAF Maastricht

29 maart 2012
James Roundell, lid van de Executive Committee van TEFAF, heeft onlangs officieel het eerste boeket TEFAF tulpen in ontvangst genomen van Bastiaan Hutten van ten Kate flowers & decorations. Hoewel het nog een paar jaar duurt voordat de tulp in grote aantallen beschikbaar is, waren ze tijdens de beurs TEFAF door de bezoekers al te bewonderen.

 

TEFAF tulp

Tulpenkweker Van Kampen heeft de TEFAF tulp ontwikkeld. Het is een mutant van de yellow parrot. Voor ten Kate flowers & decorations gaan bloemen al 25 jaar in Maastricht hand en in hand. Voor de 25e keer decoreren zij dit jaar de meest toonaangevende Kunst en Antiekbeurs, die dit jaar ook 25 jaar bestaat.

 

Decoratie

‘De decoratie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt van Renaissance tuinen tot een florale aankleding in 2012 die zijn weerga niet kent. Grote pleinen met verschillende soorten Franse langstelige tulpen sieren de beursvloer. In de gangpaden komt de bezoeker in totaal meer dan 40 soorten Franse tulpen tegen. De entree lijkt wel de binnenkant van een juwelendoos met een zwarte gecapitonneerde wand met daarin twee cirkels van witte rozen’, aldus Joachime Hutten van ten Kate flowers & decorations.

 

160.000 stuks bloemstelen

De gehele bloemdecoratie wordt door het team van ten Kate twee keer ververst. Tijdens de beursperiode moet de decoratie er altijd tip top uit zien. Dit jaar zijn er voor de decoratie van de beurs meer dan 160.000 stuks groen- en bloemstelen gebruikt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!