Back Back Achter de schermen

Effectivents trainingen geven frisse blik op het vak

20 januari 2016

‘Verkorte opleiding Allround Eventmanagement’
In totaal 6 dagen, 2 webinars en 2 studieboeken, aangeboden in het voorjaar en najaar van 2016.

Voor wie op zoek is naar een korte maar complete opleiding eventmanagement biedt Effectivents een combinatie van 4 modules aan. Een opleiding die álle aspecten die bij het organiseren van evenementen komen kijken uitgebreid behandelt. Met tal van tips, tools, checklists, diverse formats en bruikbare voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk. Modules/cursussen die zorgen voor een frisse blik op het vak. Met inspirerende voorbeelden van events met een prikkelende rode draad en thematiek. Een programma dat zorgt voor meer creativiteit en concrete middelen aanreikt om tot vernieuwende concepten te komen.

De 4 modules waaruit de opleiding is opgebouwd worden zowel in het voorjaar als het najaar aangeboden (alle modules zijn ook als losse cursus/training te boeken):
» Effectieve Evenementenorganisatie – 2 aaneengesloten dagen
» Techniek? Help! – grip op techniek – 1 dag
» Meeting Design – 1 dag en 2 webinars
» Creatieve Evenementenorganisatie – 2 aaneengesloten dagen

Module/cursus 1: Effectieve Evenementenorganisatie
Een tweedaags programma waarbij de organisatie van een event van A tot Z aan bod komt.
» Van het bepalen van de uitgangspunten, de briefing, de start-up tot het bedenken van een geschikte invulling om gestelde doelen te verwezenlijken.
» En van het voorbereiden van het event tot in de details, het maken van een waterdichte begroting en een overzichtelijk draaiboek tot het inzetten van ‘triggerende’ sprekers, uitnodigend entertainment, verrassende culinaire verzorging en stijlvolle, eigentijdse inrichting.
» Met veel tips, praktijkvoorbeelden en checklists en ruim aandacht voor trends en valkuilen.
Een programma voor wie op zoek is naar verfrissende ideeën en inzichten, zijn of haar kennis van evenementen wil vergroten en de weg in de evenementenmarkt sneller wil kunnen vinden. Een stevige houvast.
De module leert je efficiënter en effectiever te organiseren. Met meer rendement en minder risico!

Module/cursus 2: Techniek? Help!
Het effect van de inzet van de juiste technische voorzieningen is immens. Het is de drager van de boodschap die je wilt overbrengen en van grote invloed op sfeer en uitstraling. De inzet van de juiste middelen is daarmee een zeer belangrijk onderdeel van elk event. Maar wat zijn nu de beste inhoudelijke en budgettaire keuzes voor jouw event?

Deze module helpt je als eventmanager ook de techniek daadwerkelijk te managen:
» Krijg inzicht in de mogelijkheden en leer daardoor betere keuzes te maken voor de gewenste geluidsinstallatie en microfoons, de inzet van de meest effectieve ondersteunende projectie, de gewenste (sfeer)verlichting en interactie bevorderende nieuwtjes.
» Leer offertes van technische partners beter te lezen en voorstellen goed in te schatten, waardoor je het budget gerichter en bewuster kunt inzetten en je je onderhandelingspositie versterkt.
» Verbeter de communicatie tussen eventmanagers, sprekers en techniek. De foutgevoeligheid zal aanzienlijk afnemen met een ‘strakke’ productie tot gevolg. Denk aan compatibiliteit van apparatuur en bestanden, een technisch draaiboek en podiumdoorloop.

Voorkom verrassingen en krijg grip op techniek! Zowel met betrekking tot de keuzes, de kosten als tijdens de uitvoering.

Module/cursus 3: Meeting Design
Bewust nadenken over de opzet van een prikkelend congres is een vak apart. Dat je kunt leren! Om te komen tot een gedegen en inspirerend ontwerp doorloop je, net als andere designers, een proces.
» De dag biedt je een raamwerk om uw aanpak aan op te hangen.
» Een content neer te zetten die de deelnemers echt bereikt, ‘raakt’ of relevant voor hem/haar is en aanzet daar concreet iets mee te doen.
» Deze eendaagse module gaat over het écht binnenkomen bij de doelgroep. Diepgang toevoegen die de relevantie voor de eventgast verhoogt.

Meeting Design is de kunst de vorm en het format van de bijeenkomst bij het doel te laten aansluiten. Voor bijeenkomsten doen wat industrial designers voor producten doen.
Het programma is gebaseerd op de uitgangspunten van het boek ‘Into The Heart of Meeting Design’ en maakt onderdeel uit van de lesstof.

Module/cursus 4: Creatieve Evenementenconcepten
Deze tweedaagse module neemt je mee (dag 1) in de wereld van creativiteit:
» Creativiteit, hoe werkt dat? Hoe wek je creativiteit op? Creatief zijn kun je leren!
» Welke technieken en methoden zijn hiervoor? Na een korte rondleiding in ieders eigen brein, doorlopen we het creatieve denkproces.
» Je leert een goede startvraag te formuleren die voor uw event van toepassing is. Zodat de volgende dag geïnspireerd gestart kan worden met het maken van een aansprekend totaalconcept.

Want hoe kunnen de verworven creatieve vaardigheden nu ingezet worden (dag 2):
» Om tot succesvolle, aansprekende en doeltreffende eventconcepten te komen?
» Hoe kom je tot een titel en rode draad voor een event en hoe kan deze rode draad in alle onderdelen van het event worden verweven?
Een inspirerend programma dat je leert brainstormsessies optimaal te faciliteren om patroon doorbrekende ideeën te genereren.

Kosten
De kosten voor de Verkorte Opleiding Eventmanagement bedragen € 3.590 excl. BTW (een combinatievoordeel voor u van ruim 15% op de het totaal van de losse module *).

Deze kosten zijn inclusief:
» Alle genoemde 6 moduledagen en 2 webinars
» Het HBO studieboek ‘Zakelijke en Publieksevenementen’
» Het boek ‘Into the Heart of Meeting Design’
» Een naslagwerk/manual per module
» Alle maaltijden en drankjes tijdens de modules
» 2 overnachtingen (module 1 en 2)
» Een inspirerend nieuw netwerk van vakgenoten
» Certificaat Alround Eventmanager

ad *: Alle modules zijn ook als losse opleidingscomponent/training te boeken.

Meer informatie en inschrijven
De actuele data en (allen inspirerende) locaties waarop de modules plaatsvinden vind je hier. Hier vind je tevens meer informatie over de programma’s van de modules of referenties van eerdere deelnemers. Inschrijven kan via de website, telefonisch of via info@effectivents.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!