Back Back Nieuws

Eerste Twizy station van Nederland geopend

08 mei 2015
In de grote toeristische steden in het buitenland zie je ze al rijden; de Renault Twizy. Een 2-persoons elektrisch voertuig waarmee je de omgeving kunt verkennen. In Nederland heeft Gouda de primeur. De Goudse wethouder Daphne Bergman opende 7 mei het eerste Twizy station van Nederland. Wethouder Bergman loofde het ondernemerschap en doorzettingsvermogen van ondernemer Theo van Veen. Na de officiële openingshandeling mochten de wethouder en alle aanwezigen een proefritje maken in een Twizy.

Groene rondritten
Theo van Veen verzorgt met zijn bedrijf Edrive4fun rondritten in en om Gouda met de Renault Twizy’s. Het Twizy station, met acht Twizy’s, is gestationeerd op 150 meter afstand van Station Gouda. Je kunt van hier uit de monumentale stad Gouda en het Groene Hart ontdekken. Van Veen: 'Het is echt een bijzondere ervaring om een rondrit te maken in een Twizy. De met groene stroom opgeladen Twizy is een duurzaam voertuig, rijdt geruisloos en de bediening is kinderlijk eenvoudig. Het opvallende moderne uiterlijk van de Twizy zorgt voor veel bekijks. Je kunt er met 2 personen in.'

Voor groepen
Met een groep kun je ook Twizy rijden. Er zijn diverse programma’s beschikbaar met het kleine vervoersmiddel en je kunt de dag combineren met een workshop of teambuildingsactiviteit. Groepsuitjes kunnen voor maximaal 40 personen worden georganiseerd.

Foto: Robin Spruit

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!