Back Back Nieuws

Eerste transnationale VVV opgericht - Hart van Europa

24 december 2015
In Grand Hotel Voncken in Valkenburg werden 22 december de stichtingsstatuten getekend van de eerste transnationale VVV. Deze nieuwe Stichting Hart van Europa is een initiatief van Toerisme Belgisch Limburg, Féderation du Tourisme de la Province de Liège en VVV Zuid-Limburg. Het doel van de nieuwe stichting is het bevorderen van het toerisme in en naar de Euregio Maas-Rijn.

Nauwe samenwerking
De drie partners werken al sinds 2010 nauw samen en ontwikkelden al meerdere succesvolle campagnes, zoals ‘Euregio met Smaak’ en ‘Kerst in de Euregio’. Ook hebben ze al enkele jaren een gezamenlijke website, App en Facebook pagina. Daarnaast ontwikkelde de Féderation du Tourisme de la Province de Liège een internationaal programma voor de zakenmarkt waarin de twee andere partners werden meegenomen. Om de samenwerking verder te versterken is besloten om een gezamenlijke organisatie op te richten waarbinnen  de marketingstrategie verder ten uitvoer kan worden gebracht.

Geen grenzen
Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg, wordt de eerste voorzitter van de nieuwe stichting. Zij ziet grote kansen in een grensoverschrijdende samenwerking. ‘Hier in deze Euregio ligt de bron van Europa. Dat moeten we uitdragen. Met deze eerste transnationale VVV bewijzen wij wederom dat Limburg een provincie is die geen grenzen ziet.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!