
Sonja Schaefers is al jaren bezig met het verduurzamen van events. Als eigenaar van XR Events en gecertificeerd eventmanager heeft ze een drive om het verschil hierin te maken. Om de impact op de verduurzaming van events te vergroten, ontstond het idee om haar expertise te gaan delen.
In haar zoektocht vond ze een aantal grote spelers in de evenementenbranche en was de 3-daagse masterclass Duurzaam Event Management al snel een feit. Sonja: 'Samen met partners als cateraar Hutten, de Verspillingsfabriek en het Novotel Amsterdam Schiphol Airport, koppelen we inhoud en praktijk direct aan elkaar; zien, horen, doen én proeven, in de breedste zin van het woord.
Bewustere keuzes
Deelnemende eventmanagers beleven het zelf, krijgen een kijkje in de keuken en verbinden deze ervaringen aan hun eigen praktijk. 'We weten allemaal wel dat minder vlees serveren een stap is naar het verduurzamen van je evenement, maar wat gebeurt achter de schermen? Door beter inzicht te hebben in wat leveranciers bezighoudt, kun je effectieve vragen stellen aan je opdrachtgever en samen tot oplossingen komen die iedereen verder helpen. Deelnemers gaan bewustere keuzes maken en vertalen deze naar een plan. Toekomstige opdrachtgevers zullen snel de toegevoegde waarde bij hun events gaan ervaren,' aldus Schaefers.