Eerste Kamer akkoord met toegangstesten en quarantaineplichtEerste Kamer akkoord met toegangstesten en quarantaineplicht
Back Back Nieuws

Eerste Kamer akkoord met toegangstesten en quarantaineplicht

26 mei 2021

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet die toegangstesten mogelijk maakt, net als voor de quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een zeer hoog risico. Het kabinet hoopt middels toegangstesten bepaalde sectoren eerder te kunnen openen. De testen zullen vooral ingezet worden bij grotere evenementen zoals festivals, heeft het kabinet beloofd.

Testwet losgekoppeld van coronawet

Verschillende partijen, waaronder de PVV en de PvdA, hadden kritiek op de plannen en vinden dat met name de wet voor toegangstesten nog te veel ruimte laat voor interpretatie. Door GroenLinks wist het kabinet alsnog aan een meerderheid te komen in de Eerste Kamer. De partij verbond daar wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet de testwet losgekoppeld worden van de coronawet. Ook wilde GroenLinks dat de maatregelen niet van kracht zouden zijn op plekken waar voldoende afstand gehouden kon worden of op doorstroomlocaties. Dat betekent dat mensen bijvoorbeeld geen test nodig hebben voor een café of museum.

Bron: NOS

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!