Eerste annulerings-verzekering voor incentive- en groepsreizenEerste annulerings-verzekering voor incentive- en groepsreizen
Back Back Nieuws

Eerste annulerings-verzekering voor incentive- en groepsreizen

12 april 2023

No Risk, de grootste evenementen- en filmverzekeraar van Nederland, heeft een nieuwe annuleringsverzekering ontwikkeld voor incentive- en groepsreizen. Omdat zij van klanten vaak de vraag kregen of er een verzekering bestond die je als organisator van een groepsreis beschermt tegen het risico dat de reis onverwachts moet worden afgelast, hebben zij deze verzekering na overleg met de branche zelf ontwikkeld.

 

Als je een groepsreis organiseert, bestaat altijd de kans dat er iets gebeurt waardoor de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst. Bijvoorbeeld door een staking of de reis gaat niet door omdat het congres waar de groep heen zou gaan is gecanceld. Er bestond geen goede verzekering om het risico dat een groepsreis wordt gecanceld mee te ondervangen. ‘Organisatoren van groepsreizen sluiten meestal een evenementenverzekering of een reisverzekering af, maar omdat het congres waar de groep heen zou gaan is gecanceld.

Complete dekking

De nieuwe annuleringsverzekering van No Risk zorgt ervoor dat de organisator van een groepsreis de kosten vergoed krijgt als de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst door dingen als stakingen, faillissement van een hotel of overlijden van een deelnemer aan de reis. Als er extra kosten moeten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de reis toch nog door kan gaan – dus als er bijvoorbeeld een bus moet worden gehuurd omdat er een staking plaatsvindt in het openbaar vervoer – dan krijgt de klant die kosten ook terugbetaald van de verzekeraar. 

Van personeelsreis tot vriendengroep

De verzekering kan worden afgesloten door allerlei soorten groepsreizen, van een personeelsreis tot een vriendengroep die naar de Formule 1 gaat in het buitenland, tot een trip van een vereniging. Voor bureaus die incentivereizen organiseren is het een goed idee de verzekering voor hun klanten af te sluiten. In dat geval wordt niet alleen de klant beschermd, maar is ook eventuele financiële schade die je als bureau lijdt, verzekerd.

 

De annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen kan makkelijk en snel online worden afgesloten op de website van No Risk. Klanten kunnen daar ook berekenen hoeveel premie ze gaan betalen voor hun groepsreis of een offerte aanvragen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!