Back Back Nieuws

Een op tien Belgen vindt vergaderen tijdverspilling

09 mei 2011
Twaalf procent van de Belgen brengt zijn werkdag door in nutteloze vergaderingen. Dat blijkt uit een onderzoek van StepStoneBelgië onder bijna 900 respondenten. Iets meer dan 20 procent van de ondervraagden vergadert veel, maar geeft aan dat deze vergaderingen nuttig zijn voor hun werk.

 

Interessante job inhoud

Een groot deel van de Belgen (42 procent) heeft maar weinig vergaderingen tijdens hun werkdagen. 25 procent van de Belgen zegt dat ze zelfs nooit vergaderen op hun werk. ‘63 procent van de Europese werknemers zegt dat een interessante job inhoud noodzakelijk is om gemotiveerd te blijven. De resultaten van dit onderzoek zijn dan ook een slecht teken’, aldus Michel Tubbax van StepStone België.

 

Aan alarmbel trekken

‘Mensen die het gevoel hebben dat ze hun tijd verspillen in nutteloze vergaderingen, zullen steeds minder gemotiveerd zijn en op termijn misschien overwegen om het bedrijf te verlaten. We kunnen bedrijven dan ook aanraden om er zoveel mogelijk op toe te zien dat hun werknemers niet teveel tijd verspillen in nutteloze vergaderingen’, stelt hij. ‘Werknemers kunnen we alleen aanraden om op tijd aan de alarmbel te trekken of hun conclusies te trekken als ze vinden dat hun job minder interessant wordt.’

 

Bron: nu.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!