Een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren? 4 tips en toffe ideeënEen onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren? 4 tips en toffe ideeën
Back Back Column

Een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren? 4 tips en toffe ideeën

08 oktober 2020

Staat er binnenkort een bedrijfsfeest op de planning? Die moet natuurlijk wel super geslaagd worden, zodat er nog lang over nagepraat wordt. Het liefst wil je dat medewerkers niet kunnen wáchten tot het volgende feest. Daarvoor moet het wel goed geregeld zijn. Als jij verantwoordelijk bent voor de organisatie, kun je deze 4 tips en toffe ideeën vast goed gebruiken.

1. Begin op tijd met de organisatie van het bedrijfsfeest

Het organiseren van een bedrijfsfeest kost best wat tijd. Als je vroeg begint, kun je de uren goed verspreiden over een aantal weken of zelfs maanden en is het waarschijnlijker dat de locatie van jouw keuze nog beschikbaar is. Licht daarna gauw je collega’s in over de datum (eventueel met een mooie uitnodiging), want hoe eerder zij op de hoogte zijn van het bedrijfsfeest, hoe groter de kans dat ze aanwezig kunnen zijn.

2. Bepaal de activiteit of het thema

Als je een locatie hebt weten vast te leggen, kun je de activiteit of het thema gaan bepalen. Het kan zijn dat de locatie alles voor je regelt, maar misschien wil je het heft in eigen handen nemen. Wordt het thema 90s, karaoke, strand, proud to be fout of iets heel anders? Je kunt ook onderdelen uitbesteden, zoals het entertainment. Goed voor de sfeer, teambuilding en competitie is bijvoorbeeld een pubquiz op locatie. Bij een quiz met uiteenlopende onderwerpen heeft iedereen wel ergens verstand van. Zo kom je er nog eens achter dat die stoere Boris heel veel weet van de Spice Girls…

3. Zorg voor muziek en boek een bedrijfsfeest DJ!

Een feest is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Laat jouw bedrijfsevenement swingen met leuke, dansbare liedjes waarop het personeel lekker los kan gaan. Je kunt hiervoor een speciale bedrijfsfeest dj boeken, zodat je niet in de weer hoeft te zijn met afspeellijsten, maar in plaats daarvan zelf ook met de voetjes van de vloer kunt. Dien samen met collega’s leuke verzoekjes in en dans de sterren van de hemel!

4. Herinneringen maken

Een onvergetelijk feest wordt nóg onvergetelijker met een tastbare herinnering, die iedereen nog eens laat terugdenken aan die geslaagde dag. Je kunt ervoor kiezen na afloop een souvenirtje uit te delen of zelfs een hele goodie bag mee te geven, maar je kunt bijvoorbeeld ook een fotohokje huren waarin collega’s met elkaar op de kiek kunnen. De foto’s zijn tegenwoordig vaak te bekijken in een app, maar kunnen ook meteen worden afgedrukt. Accessoires zoals snorren, brillen en hoedjes zorgen voor nóg meer plezier. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!