Een idylle in Noord-Limburg: Château De RaayEen idylle in Noord-Limburg: Château De Raay
Back Back Locaties

Een idylle in Noord-Limburg: Château De Raay

24 april 2019

Wie vanuit het Noord-Limburgse dorpje Baarlo linksaf slaat richting Château De Raay waant zich direct in een andere wereld. De landweg leidt de bezoeker naar een rustieke gietijzeren toegangspoort om vervolgens over te gaan in een met kinderkopjes bestrate oprijlaan. Wanneer het Château met zijn mooie tuin en vijver opdoemt is dat een prachtig, landelijk plaatje.

Voormalig klooster

De verwachtingen die dit idyllische tafereel opwekt worden bij aankomst meer dan waargemaakt. Hoewel het voormalige klooster – tot 1999 woonden er nog nonnen, iets waar een kleine begraafplaats nog aan herinnert – in de loop der jaren flink verbouwd en uitgebreid is, ademt het nog steeds een landelijke, bourgondische sfeer uit.

Het hart van Château De Raay is het restaurant, de Wintertuin. Van hieruit bereik je de 50 hotelkamers, de vergader- of feestzalen, de prachtige tuin en het gezellige Hofje. De Wintertuin zelf heeft een glazen dak, zodat gasten een heerlijk ontspannen buitengevoel ervaren. Het restaurant heeft een open keuken, gasten zien er de koks vol passie aan het werk om met verse producten van het seizoen en uit de streek de heerlijkste gerechten te bereiden. Soms zien ze zelfs een van de koks naar de kruidentuin lopen om er de verse kruiden te verzamelen die ze even later op hun bord terugzien.

Kleine en grote gezelschappen

Château De Raay is een ideale locatie voor een- of meerdaagse vergaderingen, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten. In totaal beschikt het Château over acht unieke zalen. De kleinste, de Blauwe Stijlkamer, is geschikt voor groepen tot tien personen, terwijl in de Ballroom plaats is voor 170 personen in theateropstelling. Voor een feest kunnen er zelfs 200 gasten terecht. Ook is het mogelijk om de Wintertuin in te richten als feest- of congresruimte voor gezelschappen tot 350 personen. Voor iedere gelegenheid is er dus een geschikte accommodatie beschikbaar. Bovendien kunnen alle ruimtes geheel naar de wensen van de gast ingericht worden, zowel qua opstelling als qua sfeer.

Het voormalige klooster ademt nog steeds een landelijke, bourgondische sfeer uit

 

Ook is het Château een prachtige trouwlocatie, waar je terecht kunt voor de ceremonie, de receptie, het diner en het feest, om daarna te overnachten in de riante bruidssuite. In de oude Kapel bijvoorbeeld worden nu geen diensten meer gehouden maar het blijft een onverminderd romantische ruimte. Niet vreemd dat bruidsparen deze ruimte kiezen voor de huwelijksceremonie, receptie, diner en/of feestavond.

Unieke kamers

Even uniek als de locatie van Château de Raay zijn de vijftig hotelkamers. Het zijn zonder uitzondering ruime, comfortabele kamers, met ieder een unieke inrichting en sommige kamers beschikken over een balkon of terras. Geen twee kamers zijn hetzelfde, veel gasten waarderen dat zeer.

Château De Raay richt zich op een breed publiek. Iedereen is er welkom, voor congressen en vergaderingen, bruiloften en andere feesten, voor uitvaartbijeenkomsten, maar zeker ook particulieren. Zakelijke gasten logeren er als ze een tijdje in de regio werken, particulieren genieten er van een weekendje heerlijk ontspannen. Ook wandelaars, fietsers en kleine gezelschappen weten het chateau te vinden. Voor een high tea, een high wine of gewoon een lekker kopje koffie in een rustgevende ambiance. Een aanrader voor iedereen die houdt van luxe en landelijke rust.

Door > Ton van de Laar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!