Een golf van positiviteit komt naar Den HaagEen golf van positiviteit komt naar Den Haag
Back Back Nieuws

Een golf van positiviteit komt naar Den Haag

08 januari 2020

De dertiende editie van de Big Improvement Day (BID) vindt op 21 januari 2020 plaats in het AFAS Circustheater in Den Haag: hét evenement waarbij huidige en toekomstige beslissers van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samenkomen. Dit jaar staat in het teken van positiviteit met het doel: ‘B.V. Nederland’ gezamenlijk verbeteren op het gebied van duurzaamheid, duurzame mobiliteit, ondernemerschap, educatie en leiderschap.

Optimistische benadering

‘Positiviteit is de basis voor de groei van nieuwe en goede ideeën”’, aldus Ralph van Hessen, initiatiefnemer van de BID. ‘Indien je issues op een optimistische manier benadert, ontstaat er ruimte voor verbetering en verandering. Samenwerkingen aangaan met positiviteit als uitgangspunt, zorgt niet alleen voor een leukere manier van zaken doen, maar resulteert vaak in een gunstigere uitkomst voor de partijen.’

Inspirerende ontmoetingen

Al sinds 2008 verbindt BID de top van de overheid met het bedrijfsleven om gezamenlijk positieve verandering in Nederland te stimuleren en te accelereren op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap, educatie en leiderschap. Voor de komende editie bereidt de BID-organisatie zich voor om, net zoals in de voorafgaande jaren, ruim 800 influencers, opinieleiders, sleutelfiguren en innovators binnen deze thema’s te verwelkomen in het AFAS Circustheater. Met ruim 30 sprekers op het hoofdpodium, acht sidesessies en diverse netwerkmomenten, realiseert BID inspirerende ontmoetingen, vernieuwende inzichten en grensoverschrijdende samenwerkingen.

Een greep uit de sprekers van BID 2020

De keynote spreker van dit jaar is Blake Leeper. Op het BID-podium vertelt hij zijn bijzondere en inspirerende verhaal: over een half jaar zal Leeper het tijdens de Olympische spelen in Tokio als printer zónder benen opnemen tegen sprinters met benen. Daarnaast laat Gijs Rademaker zien hoe het ervoor staat met de positiviteit in Nederland en vertellen leiders van onder andere Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het ministerie van Financiën en bloedbank Sanquin over hoe zij innoveren. Ten slotte wordt een podium geboden aan diverse innovatieve ondernemers waaronder Roeland van Delden (CEO Leadax), Maurits Hendriks (Technisch Directeur NOC*NSF en lid van TopTeam Sport), Arko van Brakel (ondernemer, trainer, adviseur en auteur) en Souad El Markhous (Financieel Directeur van Combi).

Den Haag


Na de eerste zeven edities in de RAI Amsterdam, is de BID verhuisd naar de Nederlandse congresstad Den Haag, waar BID komend jaar voor de zesde keer plaatsvindt. ‘Den Haag is al eeuwen een plaats waar vooraanstaande mensen bij elkaar komen om van gedachten te wisselen en belangrijke beslissingen worden genomen. Het is dé stad waar de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven op allerlei manieren vorm krijgt. Als gemeente ambiëren we om verder te groeien als internationale congresstad. Een evenement als BID sluit hierbij aan’, aldus wethouder de Mos.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!