Een gebaar van verbondenheid voor groot en kleinEen gebaar van verbondenheid voor groot en klein
Back Back Nieuws

Een gebaar van verbondenheid voor groot en klein

15 april 2020

XSAGA ziet schoonheid als vaccin tegen de lelijkheid die ons allen treft. Wij kunnen het virus niet beheersen, maar wel hoe we ermee omgaan. Bij XSAGA maken we er graag wat moois van. We bedenken positieve initiatieven. Dit keer zorgden we ervoor dat iedereen z’n ei even kwijt kon tijdens de paasdagen. Even wat frisse lucht voor de kids en een adempauze voor groot. Centraal stond het ei. Het ei dat kleintjes konden zoeken met Pasen.

Kleurplaat

Zonder commercieel doel, zonder grote adverteerder, maar met een hoop plezier om het te bedenken, te maken en te verspreiden. XSAGA bundelde haar krachten samen met illustrator Floor Rieder, Het Parool en het buitenreclame netwerk van JCDecaux. Het begon allemaal met een kleurplaat. Een zwart-wit tekening die Floor speciaal voor ons maakte. Een gedetailleerde paaskleurplaat met mooie details. Van haasjes die 1,5 meter afstand houden tot rollen wc-papier die zo herkenbaar zijn voor deze tijd.

Brede verspreiding

De kleurplaat stond afgelopen vrijdag op een 1/1 pagina in Het Parool en JCDecaux stelde haar digitale borden in Amsterdam beschikbaar. De eerste dagen zwart-wit en tweede paasdag voor diverse ingekleurde paaskleurplaten. XSAGA zette haar netwerk in en zorgde voor een brede verspreiding (fysiek en digitaal) richting jong en oud. Vele culturele instanties verspreidden de actie, Kidsproof deelde de paaskleurplaat, bij het Emma Kinderziekenhuis werd meegetekend, in de verzorgingstehuizen van Cordaan werd fanatiek meegedaan etc. Heel Nederland werd gevraagd om de paaskleurplaat af te maken, van kleur te voorzien, op de ramen te plakken en mee te doen met de ‘eierjacht’ in de buurt. Uiteraard op gepaste afstand.

#Maakerwatmooisvan

Tekenen verzet de geest voor groot en is ideaal tegen verveling bij klein. En het kan nog steeds! Download de kleurplaat via www.parool.nl/paaskleurplaat en deel jouw resultaat met #maakerwatmooisvan

Fotograaf: Floris Heuer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!