Een deep dive in de wondere wereld van AIEen deep dive in de wondere wereld van AI
Back Back Eventcase

Een deep dive in de wondere wereld van AI

17 mei 2024

Het is misschien wel een van de meest besproken onderwerpen van het afgelopen jaar, zowel in eventland als daarbuiten: Artificial Intelligence. In nog geen twee jaar tijd is deze breed beschikbare technologie als een speer uit de kinderschoenen gegroeid en inmiddels worden de verschillende diensten wereldwijd gebruikt door menig persoon, organisatie en bedrijf. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum en KNVB Campus besloten samen een event te wijden aan AI. Bezoekers werden getrakteerd op een wervende talk van AI-specialist Xander Kranenburg en Micky Janssen, en Daan Ekkelenkamp van FX Agency. We nemen je mee!

Het is een regenachtige dinsdagochtend wanneer we afreizen naar de bosrijke omgeving van Zeist. Daar worden we door het team van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum en KNVB Campus warm onthaald met zoete versnaperingen. Zoals je zou verwachten van een eventlocatie in Zeist, oogt het terrein groen, stijlvol en high-end. Na een korte introductie in de plenaire ruimte begint onze ruim twee uur durende deep dive in de wereld van AI, maar we merken al snel dat dit eigenlijk nog te kort is om alle facetten heel uitgebreid te bespreken. Xander en zijn compagnon Wytze weten de materie op een boeiende manier over te brengen en naarmate de presentatie vordert, groeit de interesse van het publiek in rap tempo; vraag na vraag wordt gesteld.

Ben jij al op de AI-trein gestapt?

Wie de ontwikkelingen op AI-vlak een beetje heeft gevolgd, weet dat ChatGPT inmiddels meerdere concurrenten heeft en dat AI-generatie zich al lang niet meer beperkt tot alleen tekst. De lezing neemt ons - naast tekstverwerking - ook mee in de AI-wereld van beelden, video, audio en code. Alvast een spoiler: voor wie niet nú op de AI-trein stapt, is de kenniskloof binnenkort nauwelijks nog te overbruggen. Xander vertelt dat de ontwikkelingen zelfs voor hem - ondanks dat hij er dagelijks mee bezig is - soms niet bij te benen zijn. Dat zegt heel wat! We leren over simpele technieken om de beste prompts in te voeren (met een event prompting cheat sheet als bonus) en krijgen verbazingwekkende voorbeelden voorgeschoteld van wat je met de verschillende AI-disciplines allemaal kan. Het wordt pas echt magisch wanneer je de verschillende onderdelen met elkaar weet de combineren. Zowel Xander als Wytze delen hun ervaringen op persoonlijk en professioneel vlak en de geluiden die continu uit het publiek komen maken duidelijk dat iedereen geboeid luistert.

De twee uur durende sessie werd onderbroken voor een uitgebreide lunch, zodat de genodigden op laagdrempelige wijze kennis konden maken met wat Woudschoten en de KNVB Campus als locatie te bieden hebben. Het mooie van de twee aan elkaar grenzende evenementenlocaties is dat hun DNA zo verschillend is, dat ze elkaar perfect aanvullen. Woudschouten staat met een chique uitstraling lijnrecht tegenover het supersportieve karakter van KNVB Campus. Het combineren van de twee in een event zorgt daardoor voor een legio aan mogelijkheden en een prettige afwisseling.  

Immersive AI

Een korte wandeling van Woudschoten naar de Campus brengt ons naar Het Oranjeplein van het Trainingscentrum. Hier nemen Micky en Daan van FX Agency ons mee in hun wereld van live evenementen en de immersive AV-middelen die daarmee gepaard gaan - waar natuurlijk ook weer AI voor wordt toegepast. We maken kennis met AI co-host Kevin; hij praat en beweegt wat stijfjes maar zijn antwoorden en reacties maken hem een waardige medepresentator. De uitgebreide presentatie, videomateriaal en verschillende digitale en interactieve demonstraties dompelen ons onder in de mogelijkheden van het toevoegen van immersive tools aan evenementen. Wederom is de interesse vanuit het publiek hoog.

De dag liet ons op verschillende manieren kennismaken met de wondere wereld van AI en genereerde genoeg gespreksstof om tijdens de afsluitende netwerkborrel over na te praten. Dat is dan ook precies wat iedereen gretig deed.

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!