Back Back Locaties

Een complete huwelijksdag verloot op Toptrouwlocaties Event

26 maart 2012

Toptrouwlocaties Event. Inmiddels het derde Event van Toptrouwlocaties.nl waarvoor 50 bruidsparen afgelopen zondag afreisden naar de Westerliefde in Amsterdam. Op deze mooie zonnige dag maakten de bruidsparen kennis met verschillende leveranciers die kunnen helpen op hun huwelijksdag, gecombineerd met een prijsuitreiking. Deze middag werden maar liefst 4 prijzen uitgereikt: een Librije’s Zusje arrangement, een trouwjurk naar keuze van Sincerity, een overnachting in de bruidssuite van Sofitel Legend The Grand en een complete huwelijksdag bij een locatie naar keuze t.w.v. maximaal € 10.000.

Een echte romanticus
Mark van Leeuwen opende de uitreiking: ‘Je zou maar gaan trouwen en zomaar op een dag als vandaag mooie prijzen kunnen winnen. Als je gaat trouwen ben je natuurlijk ten huwelijk gevraagd…’ Alle vrouwen beginnen gelijk te stralen. ‘Waar ben jij ten huwelijk gevraagd?’ vraagt Mark. ‘In Canada met een helikoper bij de watervallen!’ Het ijs is gebroken en de bruidsparen vertellen enthousiast hun verhaal. ‘Ik ben in Oostenrijk op de Weissensee ten huwelijk gevraagd met de tekst ‘Wil je met mij trouwen’ in de sneeuw op het ijs.’ De ooh’s en aah’s vliegen door de zaal. Mark is ceremoniespreker en is de persoon om een persoonlijke insteek te geven aan je huwelijksvoltrekking.

Librije’s Zusje arrangement
Na deze informele kennismaking is het tijd voor de eerste prijs. Marja en Laura, de locatie adviseurs van Toptrouwlocaties.nl, vertellen hoe je in aanmerking komt voor deze prijzen. ‘Zodra je definitief een locatie hebt gevonden via Toptrouwlocaties, geef je deze door via onze website. Vervolgens maak je, zoals jullie allemaal, kans om ingeloot te worden voor de prijsuitreiking. Het is dus heel bijzonder dat je hier aanwezig bent.’ Tijd voor de eerste prijs: een Librije’s Zusje arrangement met een 6-gangen diner en wijnarrangement in Restaurant Librije’s Zusje en een overnachting in Librije’s Hotel inclusief ontbijt. ‘Kunnen we kijken of we met elkaar een soort van spanning kunnen creëren’, vraagt Mark. Spontaan begint iedereen te roffelen met de voeten. ‘De eerste prijs is gewonnen door… Linda en Bas!’

Het inzetten van een weddingplanner
Als je gaat trouwen moet je natuurlijk veel organiseren. Daarvoor kun je de hulp van een weddingplanner inroepen. ‘Wie heeft deze hulp ingeschakeld?’ vraagt Mark. Voorzichtig gaat er ergens een hand omhoog. Hoog tijd voor Astrid Blaauw om zich voor te stellen aan de bruidsparen. Mark: ‘Astrid, hoe kom je op het idee om weddingplanner te worden?’ Astrid vertelt: ‘Ik ben zelf getrouwd in 2004 en samen hebben we ons eigen huwelijk georganiseerd. Dat was best een hele klus en steeds meer vrienden en familie gingen aan ons vragen stellen en informatie inwinnen, totdat ik dacht dat ik hier iets mee moest gaan doen.’ Mark ziet de blikken in de zaal en vraagt: ‘Maar een weddingplanner is toch hartstikke duur?’ Niets blijkt minder waar. ‘Het is echt voor iedereen toegankelijk. Het is afhankelijk van welke diensten je afneemt bij de weddingplanner. Wil je van A tot Z dan kies je voor het meest uitgebreide pakket, maar je kunt een weddingplanner ook inschakelen voor de opstartfase of gebruiken als ceremoniemeester’, vertelt Astrid. Ze geeft ook een aantal leuke tips aan de bruidsparen. Uiteraard is het altijd mogelijk contact met haar op te nemen voor het stellen van persoonlijke vragen.

Trouwjurk van Sincerity
Na alle tips & tricks van Astrid is het tijd voor de volgende prijs. Een trouwjurk naar keuze van Sincerity. Laura van Toptrouwlocaties.nl vertelt: ‘Je mag uit de gehele collectie van Sincerity kiezen. Er is geen maximaal budget, het gaat erom dat de jurk bij de bruid past.’ De zaal bouwt de spanning op…. ‘De trouwjurk gaat naar Danielle en Martijn, gefeliciteerd!’

Het vastleggen van je huwelijksdag
Mark gaat verder met het geven van inspiratie en informatie over alle keuzes die de bruidsparen moeten maken. ‘Je droomdag wil je natuurlijk vastleggen. Dan nodig je een fotograaf uit zoals Ramon en Hermine van Mon et Mine, maar wat je ook kunt doen is een videoreportage laten maken. Je kunt een reportage van een uur maken, maar je kunt ook een trouwclip laten maken zoals Royal Rushes ze maakt.’ François en Robert van Royal Rushes vertellen meer over hun concept: ‘We filmen de hele dag vanaf het aankleden tot meestal de taart en ’s avonds vertonen we de clip tijdens het feest. Meestal laten we de video voor de openingsdans zien waardoor je gelijk een goede opening hebt voor het feest. Een anderhalf uur durende film voelt als een soort strafwerk om te kijken op een zondagmiddag en zes minuten kijkt lekker makkelijk weg. Tevens kun je de film de volgende dag naar alle gasten sturen en kan iedereen nog nagenieten van jullie huwelijksdag.’ Ook van deze dag maakt Royal Rushes een videoclip:

Verrassingsprijs
Dan is het tijd voor de volgende prijs en wel een verrassingsprijs. ‘We hebben nog een extraatje’, vertelt Laura. De prijs bestaat uit een overnachting in de bruidssuite van Sofitel Legend The Grand. Prijswinnaars Eliane en Silvester mogen de prijs in ontvangst nemen. ‘Een thuiswedstrijd voor ons, hartstikke leuk!’

De hoofdprijs
Nadat Mark een dankwoord richt aan alle partijen die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt, is het tijd voor dé hoofdprijs: een complete huwelijksdag op een locatie naar keuze t.w.v. maximaal € 10.000. Marja ligt toe: ‘Iedereen heeft zijn locatie doorgegeven en definitief bevestigd. Het bedrag wat op de getekende offerte staat, krijg je van ons cadeau.’ En de prijs gaat naar… ‘Sanne en Rino!’ Onder luid geklap lopen de gelukkige winnaars naar het podium, maar nog een beetje beduusd: ‘Dit hadden we echt niet verwacht…’ 28 juni 2012 is de grote dag voor Sanne en Rino in Bilderberg Hotel De Klepperman.

Na afloop praatten de bruidsparen met een hapje en een drankje na over de geslaagde middag. Verschillende leveranciers als La Nou Nou, Juwelier Ettema, The Cupcakery, Haar en zo, Make-up en meer, World Wide Weddings, CardWise, private stationery label by MarryWise, Ben Franse B.V. en MyBKS stonden klaar om alle vragen van de bruidsparen te beantwoorden. De inrichting van de Westerliefde was verzorgd door Total-XHéman Verhuurservice en DJ Victor & Rolf zorgde voor een gezellige en ontspannen sfeer. Voor alle aanwezigen stond nog een goed gevulde goodiebag klaar waarna iedereen nagenoot van het heerlijke weer op het Westergasterrein.

Volgende uitreiking
Houd Toptrouwlocaties.nl en Weddingplanner.nl in de gaten voor de volgende uitreiking in september 2012. Dan wordt namelijk wederom een huwelijksdag op een locatie naar keuze t.w.v. maximaal € 10.000, een trouwjurk van Sincerity verloot en een suite inclusief ontbijt & champagne voor 2 personen in hotel Pulitzer t.w.v. € 1.325.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!