Eberhardjes bij Mercure Amsterdam City Eberhardjes bij Mercure Amsterdam City
Back Back Nieuws

Eberhardjes bij Mercure Amsterdam City

22 november 2019

Eberhardjes, de koekjes die ter ere van Eberhard van der Laan in het leven zijn geroepen en die inwoners en bezoekers van Amsterdam moeten verbinden, zijn tot 1 december te koop in een speciale pop-up store van Amsterdam Made. Mercure Amsterdam City is om: zij serveren vanaf nu enkel Eberhardjes bij de koffie en thee.

Verbonden voelen

Het Eberhardje werd op 5 mei vorig jaar gelanceerd en is door onderneemster Résalieke Vlieger bedacht rondom het overlijden van Eberhard van der Laan. 'Ik was toen zo geraakt door zijn laatste brief, dat ik iets laagdrempeligs wilde om de inwoners van Amsterdam verbonden te laten voelen. Toen dacht ik: we moeten gewoon koekjes bakken! Dat werden de Eberhardjes die door Holtkamp Horeca Patisserie en Croquetten worden gemaakt', aldus Vlieger. 

Stichting

Van elke kilo verkochte koekjes wordt 2,50 euro aan de Stichting Eberhard voor Amsterdam gedoneerd: die zorgt voor (mede)financiering van activiteiten en projecten gericht op het verbinden van Amsterdammers. Per week worden er gemiddeld 200 kilo koekjes verkocht.

Perfect voor ons hotel

'Mercure Amsterdam City vindt de koekjes een fantastisch initiatief voor Amsterdam en onze gasten', aldus General Manager Francis Windt. 'Het past perfect bij ons hotel, waarin Nederland en Amsterdam belangrijke thema’s zijn. Ook het feit dat de koekjes duurzaam geproduceerd worden op een steenworp afstand vinden wij fantastisch. We hebben dan ook besloten dat we vanaf nu enkel de Eberhardjes bij de koffie en thee serveren.'

Amsterdamse cultuur

Vlieger is dolblij met de samenwerking met Mercure Amsterdam City. 'De Eberhardjes worden in steeds meer hotels geserveerd en nu dus ook in dit iconische, Amsterdamse hotel. Het is echt te gek dat zo’n grote Amsterdamse ondernemer het koekje adopteert. Met samenwerkingen als die met Mercure Amsterdam City hopen wij te bereiken dat het koekje straks niet meer weg te denken is uit de Amsterdamse cultuur en dat we goede doelen kunnen blijven steunen'. Oftewel: eet of koop Eberhardjes en je geeft direct iets terug aan Amsterdam.

Amsterdam Made Pop-up Store

Tot en met 1 december kun je de Eberhardjes zelf ook kopen in de speciale Amsterdam Made Pop Up Store aan de Prinsengracht 234F. Ze worden verkocht in pakketjes van 12 stuks. Vrijdag 22 november is een speciale actie: alleen deze dag kunnen de koekjes voor 2 euro per ons gekocht worden om zo de eigen koektrommel of een speciale Eberhardjes-trommel te vullen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!