Eatrenaline opent deurenEatrenaline opent deuren
Back Back Nieuws

Eatrenaline opent deuren

03 november 2022

 Voor culinaire liefhebbers die op zoek zijn naar een buitengewone fine dining-beleving is er een nieuw hoogtepunt. In Rust (Duitsland) opent op 4 november 2022 het unieke gastronomische concept Eatrenalin. Deze dinerexperience dompelt je onder in verschillende werelden - niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels tastzin en bewegingen. Het ‘restaurant van de toekomst’ is een vuurwerk voor de zintuigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimediacontent, gastronomische hoogstandjes en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de Floating Chair van MACK Rides. De initiatiefnemers achter deze unieke gastronomische beleving zijn de managing partner van Europa-Park Thomas Mack en gastronomie-expert Oliver Altherr, CEO van Marché International.

De visie en het doel zijn de gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten emotioneel te raken. Het restaurant ligt buiten het attractiepark, binnen het Europa-Park Resort, naast het viersterren superior hotel Krønasår en Waterwereld Rulantica. Na de opening van Eatrenalin wil men dit concept de komende jaren internationaal uitrollen.

 

De Eatrenalin-experience

Eatrenalin is een zintuiglijke reis waarin de sterke punten van het familiebedrijf Mack uit Baden op bijzondere wijze samenkomen. ‘Een innovatieve zwevende stoel van MACK Rides, virtuele media van MACK Animation en MackNeXT alsmede de gastronomische expertise van een keukenteam met internationale topkoks. Zoiets vind je nergens anders ter wereld’, zegt een opgetogen Thomas Mack. De Berlijnse productiestudio T-Rex Classics heeft ook eigen muziek ontwikkeld voor Eatrenalin, die de choreografie van de culinaire reis ook hoorbaar onderstreept. Het restaurant met een totale oppervlakte van 1.600 m² ligt naast het viersterren superior themahotel “Krønasår”. Tijdens de ongeveer twee uur durende experience beleven de gasten verschillende spannende werelden met innovatieve technologie. ‘Eatrenalin combineert een buitengewoon menu met visuele indrukken, beweging en geuren, waardoor gasten worden meegenomen naar spectaculaire oorden wat voor een nieuwe diner-dimensie zorgt’, voegt joint venture partner Oliver Altherr toe.

 

Gastronomie en mediatechnologie op het hoogste niveau

Gasten worden verwend met een culinair menu van acht gangen. De keuken combineert moderne en internationale invloeden, passend bij de respectievelijke sfeer in de verschillende werelden. Speciaal hiervoor is een Europees topteam samengesteld. De virtuele media van MACK Animation, een van de toonaangevende studio's voor bioscoopanimatiefilms en hoogwaardige mediaproducties, en de denktank MackNeXT zorgen ervoor dat de verschillende werelden bedrieglijk echt lijken. Gasten duiken in de diepte van de oceaan en vliegen de ruimte in - zonder ook maar één keer op te hoeven staan van hun zwevende stoelen. ‘Hierdoor kunnen we een unieke beleving creëren. De gepatenteerde Floating Chair van Mack Rides zorgt er bijvoorbeeld voor dat de gasten door de zalen worden vervoerd. Ook de multimedia-inhoud van MACK Animation en MACK NeXT zorgt ervoor dat de visuele werelden overtuigend zijn’, zegt Thomas Mack. Innovatieve LED-schermen en projecties worden gebruikt in een samenspel van mediatechnologie en film.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!