Dutch Design congresmeubilair zorgt voor interactie in PhilharmonieDutch Design congresmeubilair zorgt voor interactie in Philharmonie
Back Back Nieuws

Dutch Design meubilair zorgt voor interactie in Philharmonie

11 maart 2019

Sinds dinsdag 12 februari jl. siert nieuw meubilair van tien jonge getalenteerde ontwerpers de verschillende ruimtes van de Philharmonie. Een tafel met een geheim vakje, geïnspireerd op meubels uit bunkers en gemaakt van omgevallen eikenbomen. Stoelen van gerecycled plastic, krukken in de vorm van champagnekurken die tevens te gebruiken zijn als koelers en/of opslagruimte en een bank die - niet zonder humor - is ontworpen om het menselijk lichaam zo veelzijdig mogelijk te laten 'neerploffen'.

Hedwich Hooghiemstra heeft de bank ontworpen, genaamd 'Adaptable Seating'. Deze bestaat uit zeven verschillende elementen die hem multifunctioneel maken. Zo is één van de kussens bijzonder geschikt als tafeltje. Je kunt de overige elementen zo plaatsen dat meerdere mensen comfortabel kunnen bijpraten. Kortom, netwerken, werken of ontspannen tijdens een pauze, de bank nodigt ertoe uit. De ontwerpster zegt over haar meubel: 'Mijn ontwerpen zijn bedoeld om mensen uit te nodigen tot interactie'.

Kunst en ontmoetingen

Deze filosofie sluit perfect aan bij de Philharmonie als evenementenlocatie, want zij laten hun bezoekers niet alleen graag kennismaken met kunst, zij bieden hen tijdens congressen en evenement ook de meest veelzijdige opties aan voor ontmoetingen. Iedere ruimte kan op een verrassende wijze worden omgebouwd. Zo worden de foyers gemakkelijk omgetoverd tot een cateringplein met eetstands, koffiekarren en live cooking. Zo'n opstelling maximaliseert de kans op netwerken en interactie tussen de deelnemers van congressen en evenementen.

Het Dutch Design meubilair kan helpen om de perfecte setting te creëren. Zo kan de bank van Hedwich Hooghiemstra bijvoorbeeld op het podium worden gezet voor talkshows, debatten of tijdens interviews. Kortom, de Philharmonie als podium voor jonge kunstenaars nodigt uit tot het organiseren van interactieve evenementen met karakter.

Fotocredits > Bibi Veth

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!