DOMUSDELA, een eigentijdse plek voor betekenisvolle ontmoetingenDOMUSDELA, een eigentijdse plek voor betekenisvolle ontmoetingen
Back Back Locaties

DOMUSDELA, een eigentijdse plek voor betekenisvolle ontmoetingen

02 december 2019

Eeuwenlang het imposante domein van de paters Augustijnen, was het voormalige klooster Mariënhage het oudste stukje Eindhoven dat maar weinig mensen écht kenden. Tot nu want coöperatie DELA realiseerde een eigentijds complex: DOMUSDELA, dat bruist en mensen inspireert tot betekenisvolle ontmoetingen. Onder het genot van eten en drinken binnen en buiten, is er ruimte om (meerdaagse) evenementen te houden, een concertbezoek te bezoeken, een hapje te eten en/of te overnachten. Vrijdag 8 november opende DOMUSDELA officieel de deuren.

Het complex bij de binnenstad trekken was vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van uitvaartverzekeraar en -verzorger DELA een speerpunt. ‘In onze samenleving hebben we plek nodig waar je grote dingen uit het leven kunt vieren’, benadrukt DELA-directeur Edzo Doeve. DOMUSDELA bestaat uit twee ceremoniehuizen, het luxe Boutique hotel Mariënhage van LGB Hotels, Brasserie Rita van Hutten en het Muziekgebouw. Er kan worden vergaderd en er is ruimte voor evenementen, bedrijfsfeesten en concerten.

Het leven vieren

DOMUSDELA staat voor een niet alledaagse combinatie. DOMUSDELA biedt ruimte aan zowel ceremonies als vergaderingen en evenementen en onderscheidt zich daarmee. In essentie wordt hier het leven gevierd.

Stijlvolle gastbeleving

Samen staan de partners voor een mooi evenwicht tussen de verschillende functies. Op een laagdrempelige maar stijlvolle manier. Juist door de combinatie van de drie wordt DOMUSDELA een bijzondere plek voor verbinding, ontmoeting en verdieping!

Hotel Mariënhage en het Muziekgebouw

Het luxe Boutique Hotel Mariënhage met tachtig kamers biedt een bijzondere mix van moderniteit en de sfeer van vervlogen tijden. Gastvrijheid, design en de verborgen geschiedenis van het klooster worden hier met elkaar verbonden. Hier ervaar je een gevoel van thuiskomen. Het Muziekgebouw verzorgt de programmering in De Paterskerk en in De Kapel, hiermee verwachten de organisatie ook een nieuw publiek te bereiken.

Eventpartner Hutten

In Brasserie Rita kunnen gasten terecht voor klassieke gerechten en dranken in een eigentijds en verrassend jasje. Of je nu komt voor een feest, een zakelijke bijeenkomst, uitvaart of je spontaan even binnenstapt. ‘We dragen alle drie vanuit onze expertise bij aan de gastbeleving’, vertelt Huttens horecamanager Nikki van Veldhoven. ‘Met een kerk, kapel, vier vergaderruimtes, brasserie Rita en Boutique Hotel Mariënhage is dit een uitzonderlijk bijzondere plek om je (meerdaagse) evenement te houden. DOMUSDELA biedt alle mogelijkheden en ruimte om ieder evenement bijzonder en onvergetelijk te maken. Deze locatie straalt een stuk historie uit met een eigentijdse twist. Hutten voelt zich helemaal thuis in de rol van eventpartner voor alle grote en kleine events en bijeenkomsten die in DOMUSDELA gehouden gaan worden.’

Bij DOMUSDELA wordt het leven gevierd, met alle daarbij horende facetten!

Door > Mahlee Plekker 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!