Dit zijn de voordelen van fysieke meetingsDit zijn de voordelen van fysieke meetings
Back Back Nieuws

Dit zijn de voordelen van fysieke meetings

12 oktober 2022

Sinds de coronacrisis gebeurt er een stuk meer remote. Veel mensen vinden dit fijn. Geen files. Lekker in je eigen huis met makkelijke kleren aan en je eigen koffie. Nu is er online een heleboel mogelijk. Het is tegenwoordig heel normaal om de helft van de tijd thuis te werken. Online vergaderingen en events zijn een mogelijkheid, maar ook fysieke meetings hebben zo hun voordelen. In dit artikel staan de vijf grootste voordelen van fysieke meetings.

1. Andere locatie zorgt voor nieuwe inzichten

Niks ten nadele van je woonkamer, en het kantoor waar je werkt ziet er ook prachtig uit, maar belangrijke vergaderingen kunnen beter op locatie worden gehouden. Stel dat je de begroting van het nieuwe jaar moet bespreken. Dan is het wel zo lekker om in een vergaderlocatie buiten je vaste werkomgeving te zitten. Dit zijn ook zeker geen vergaderingen die je vanuit huis wilt volgen. De beste plannen komen niet voor niks altijd tijdens de koffiepauze.

2. Bedrijfscultuur wordt sterker

Ideeën bedenken is leuk, beslissingen nemen kan lastig zijn. Er moeten harde keuzes worden gemaakt. Dat is niet voor iedereen even prettig. Die keuzes maak je nu eenmaal makkelijker als je elkaar recht in de ogen kunt kijken. Op een beeldscherm mis je een hoop van de mimiek, en het is lastig om de sfeer tijdens de vergadering te proeven. Je waardeert de mening en keuzes van anderen sneller als je bij elkaar bent. Als bedrijf kom je er sterker uit.

3. Combineer het met een uitje

Niet iedereen kijkt evenveel uit naar vergaderingen en meetings met collega’s. Je kunt het ‘leed’ verzachten door na een vergadering met zijn allen wat leuks te gaan doen. Als je bijvoorbeeld een hele dag op een vergaderlocatie in Amsterdam hebt gezeten, kan je nadien met de hele club de hoofdstad intrekken. Ga een hapje eten en eventueel daarna nog op stap. Voor de onderlinge verhoudingen is dit alleen maar goed.

4. Meer motivatie

Hoe serieus je ook met je werk bezig bent, thuis heb je eerder de neiging om wat anders te gaan doen. En als je partner en eventueel kinderen ook thuis zijn, wil je liever iets met hen gaan doen. Door op locatie te vergaderen, heb je een stuk meer aandacht voor de vernieuwende ideeën van het bedrijf. Je raakt een stuk gemotiveerder om je steentje daaraan bij te dragen. Veel mensen keren met een vat vol motivatie en ideeën terug van een of meer dagen vergaderen op locatie.

5. Meer tijd voor jezelf

Al dat thuiswerken en vergaderen is leuk, maar in principe ben je dan altijd op kantoor. Het is heel verleidelijk om even snel een meeting in te plannen, ook al gaat de klok richting 18:00 uur. Door op locatie te vergaderen gaan werk en privé niet door elkaar heen lopen. Op locatie kan het programma eveneens uitlopen, maar over het algemeen ben je vroeger klaar. Zo kan je wat eerder naar huis, of Amsterdam onveilig gaan maken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!