Kanarie ClubKanarie Club
Back Back Nieuws

Dit zijn de 55 genomineerden voor de Entree Awards 2017

19 september 2017

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy zijn gisteren de genomineerden van de Entree Awards 2017 bekendgemaakt Deze gerenommeerde awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die afgelopen jaar openden of restyleden in Nederland. Op maandagavond 27 november 2017 vindt de uitreiking plaats tijdens een geheel vernieuwd event in Theater Amsterdam.

Inmiddels hebben de Entree Awards voor de horeca een felbegeerde reputatie. Het is een bekroning voor horecabedrijven om door een vakjury, bestaande uit tien vooraanstaande hospitality professionals, geselecteerd te worden als een van de meest onderscheidende horecabedrijven van afgelopen jaar. De 55 genomineerden in 11 verschillende categorieën vormen samen bovendien dé hotspotlijst met horecatrends van dit moment.

Persoonsgebonden awards

Tijdens de Entree Awards worden tevens twee awards uitgereikt aan horecaprofessionals: de Hospitality & Style Award 2017 gaat naar de ondernemer die het afgelopen jaar zijn of haar stempel drukte op de Nederlandse horeca. Het is een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen.

Vorig jaar ging de prijs niet naar één persoon, maar naar hoteltrio Mirjam en Tom Espinosa en Jan Stuurman, oprichters van Hotel V (drie locaties) en The Lobby (twee locaties) in Amsterdam. Daarnaast wordt tijdens de uitreiking van de Entree Awards 2017 de Best Bartender 2017 bekendgemaakt. De voorronde van deze verkiezing vindt plaats op 13 november in de Amsterdamse Foodhallen.

Nieuw jasje

De uitreiking van de Entree Awards 2017 wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Na meerdere succesvolle edities in Studio21 in Hilversum vindt deze dit jaar op een geheel nieuwe wijze plaats in Theater Amsterdam.

De genomineerde horecabedrijven:

Best Restaurant Design

De award voor Best Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design uitblinkt in zowel uitstraling als afwerking en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. Kortom, een restaurant met karakter en een onderscheidend ontwerp.

Encore by Simonis @ Scheveningen
The Harbour Club @ Vinkeveen
Bodon, La Grande Brasserie @ Amsterdam
Nacarat @ Amsterdam
SUSHISAMBA @ Amsterdam

Best Restyling

In de categorie Best Restyling gaat het om bestaande venues die een volledige restyling hebben ondergaan. Het nieuwe interieur past bovendien uitstekend bij het concept en is een succesvolle stap naar de toekomst. Alle ruimtes sluiten na de metamorfose nog beter op elkaar aan.

De Beurs @ Utrecht
Popocatepetl The Mexican @ Haarlem
Strand Zuid @ Amsterdam
Hotel Arena @ Amsterdam
Tante Kee @ Kaag

Best Restaurant & Bar

Zowel het restaurant- als het bargedeelte spelen bij de winnaar een gelijkwaardige rol. Beide onderdelen sluiten perfect op elkaar aan. De uitstraling past bovendien bij het concept, het f&b-aanbod en deze tijd.

Kanarie Club @ Amsterdam
Mr. Sammi Bistro Bar @ Roermond
Beers & Barrels @ Breda
’t Taphuys @ Tilburg
De Biertuin Prinsengracht @ Amsterdam

Best Hospitality Concept

In de categorie Best Hospitality Concept wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun idee dient als verrassende inspiratie voor de branche. Het interieur sluit vanzelfsprekend nauw aan op het concept.

DOT @ Groningen
DOWN TOWN gourmet market @ Eindhoven
The Avocado Show @ Amsterdam
Old Dutch @ Breda
LEON @ Schiphol Plaza

Best Hotel Concept

De winnaar van het Best Hotel Concept wordt bepaald aan de hand van de originaliteit van het concept en de vertaling daarvan in het design en de styling. De jury let hierbij met name op creativiteit, het innovatieve gehalte en de doorvertaling van details in het concept.

Alibi Hostel @ Leeuwarden
Mabi City Centre Hotel @ Maastricht
Boutiquehotel Staats @ Haarlem
Hotel Nimma @ Nijmegen
Conscious Hotel The Tire Station @ Amsterdam

Best Hotel Design

Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers.

Sir Adam Hotel @ Amsterdam
Hyatt Regency Amsterdam @ Amsterdam
Kimpton De Witt @ Amsterdam
Pillows Anna van den Vondel @ Amsterdam
Parc Broekhuizen @ Leersum

Best Off the Grid

In de categorie Best Off the Grid worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijk buiten de gebaande paden.

SkateCafé @ Amsterdam
FC Hyena @ Amsterdam
Lab-44 @ Zaandam
De Kaskantine @ Amsterdam
A Beautiful Mess @ Amsterdam

Best Club Venue

In de nieuwe categorie Best Club Venue kijkt de jury naar nieuwe clublocaties. De winnende venue heeft een onderscheidend concept en past in een tijd waarin het uitgaanspatroon in Nederland volop verandert. Het interieur past bovendien bij het idee achter de club.

Shelter @ Amsterdam
Mad Fox @ Amsterdam
Claire @ Amsterdam
Monkey Bar @ Haarlem
Het Magazijn @ Den Haag

Next Generation

In de categorie Next Generation hebben de genomineerden een duidelijke visie met betrekking tot het eten van de toekomst, zonder daarbij smaak en gastvrijheid uit het oog te verliezen. Elke genomineerde geeft op eigen wijze vorm aan belangrijke thema's, zoals duurzaamheid, recycling, waste en energiebesparing. Waar in de andere categorieën de focus voornamelijk ligt op design en concept, kijken we hier vooral naar de intentie van het bedrijf in combinatie met de kwaliteit van de geserveerde producten.

Circl @ Amsterdam
Mr. & Mrs. Watson @ Amsterdam
The Dutch Weed Burger Joint @ Amsterdam
Vegan Junk Food Bar @ Amsterdam
Happy Earth @ Rotterdam

Best Cocktailbar

De beste nieuwe cocktailbar van 2017 weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en decor.

Rosalia’s Menagerie @ Amsterdam
Mr. Smith @ Maastricht
Labyrinth @ Amsterdam
House Bar @ Amsterdam
Ayla @ Rotterdam

Best Coffee Concept

Nog steeds maakt koffie een grote groei door. In deze categorie beoordeelt de jury nieuwe koffiebars én horecabedrijven die koffie perfect integreren in hun concept. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de producten, de kennis van de barista, het concept en uitstraling van de venue.

NewWerktheater @ Amsterdam
Naked Espresso @ Amsterdam
Kaafi @ Den Haag
30ml @ Utrecht
Blommers Bar @ Nijmegen

Hospitality & Style Award 2017

De Hospitality & Style Award gaat naar de ondernemer die het afgelopen jaar zijn stempel drukte op de Nederlandse horeca. Het is een persoon met een onderscheidende visie, lef en doorzettingsvermogen. Wie steekt zijn nek uit, is creatief en niet bang voor het nemen van een risico? Kortom: wie wordt dé horecaondernemer van 2017?

De jury

- Rob Bongers, Consultant HorecaDevelopment
- Marjan Ippel, Consultant Talkin’ food
- Iris Kranenburg, Juryvoorzitter en hoofdredacteur Entree Magazine
- Paul Linse, Ontwerper Studio Linse
- Godfried van der Lugt, Business Development Director Footwear van Chaud Devant Chefwear
- Arjan van den Hof, Eigenaar Vondel Hotels
- Didier Prince, Conceptontwikkelaar DidierPrinceRealisatieAdvies
- Ron Simpson, Creative director 24K Agency & Nightvision
- Jeroen Veldkamp, Consultant CoffeeLab
- Cleo Vehmeyer, Directeur externe horeca TivoliVredenburg Utrecht
- Ingmar Voerman, Beverage journalist

Overige informatie over de Entree Awards 2017

Uitreiking: Maandag 27 november 2017
Tickets via: entreeawards.nl/tickets/
Telefoon: +31 (0)35 6232756 (ManagementMedia, organisatie)
Website: entreeawards.nl
Juryvoorzitter: Iris Kranenburg
E-mail Iris: Iris@EntreeMagazine.nl
#: #EntreeAwards

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!