Dit zijn de 10 meest geboekte trendwatchers voor 2020Dit zijn de 10 meest geboekte trendwatchers voor 2020
Back Back Column

Dit zijn de 10 meest geboekte trendwatchers voor 2020

24 december 2019

De wereld verandert in een rap tempo. De technologie vliegt je om de oren. Van blockchain tot artificial intelligence en van zelfsturende auto’s tot aan robotisering. Maar waar moet je als MKB-bedrijf nou direct iets mee en welke trends kun je vooral aan je voorbij laten gaan? Trendwatchers en futuristen helpen ondernemers en bedrijven bij het managen van alle technologieën en filteren de innovaties eruit waar je echt van op de hoogte moet zijn. Welke trendwatchers moet je inzetten op jouw event? Hieronder tref je de top 10 van meest vooraanstaande trendwatchers van Nederland, samengesteld door Sprekersbureau Quality Bookings.

1)     Deborah Nas

Ontwikkelingen als digitalisering, artificial intelligence, internet of things, robotica en nieuwe productietechnieken gaan ons werk en leven voorgoed veranderen. We staan aan de vooravond van een tijdperk vol baanbrekende ontdekkingen. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en organisaties, maar hoe deze tijdig te signaleren én te benutten? Professor, ondernemer en trendwatcher Deborah Nas geeft in haar lezing De technologietrends van het heden en de toekomst het antwoord op deze prangende vraag.

2)     Yori Kamphuis

AI is een thema die bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Maar wat is kunstmatige intelligentie nu eigenlijk? En wat is de mogelijke invloed ervan op gebieden als onderwijs, veiligheid, gezondheidszorg, ethiek en geopolitiek? Als er iemand is die deze en andere vragen op een onderhoudende én begrijpelijke manier kan beantwoorden, dan is het Yori Kamphuis.

3)     Tim Selders

De toekomst is grilliger dan ooit. Veranderingen voltrekken zich in hoog tempo en in alle heftigheid. Zelfs solide organisaties kunnen daardoor zomaar hun relevantie verliezen. De oplossing? Die schuilt volgens futurist en spreker Tim Selders niet in verzet tegen verandering, maar juist in de omarming ervan. Zo worden organisaties sterker en is het mogelijk om in vertrouwen met de toekomst mee te bewegen.

4)     Nancy Rademaker

Nancy Rademaker is een van de bekendste sprekers op het gebied van innovatie, digitalisering en grensverleggende technologie. Met meer dan 20 jaar ervaring in IT, het bedrijfsleven en onderwijs, weet ze tijdens haar lezingen waardevolle inzichten te koppelen aan een toegankelijke spreekstijl. Door haar expertise op het gebied van klantgerichtheid en technologische vernieuwing willen tal van grote organisaties haar inhuren als keynote spreker.

5)     Mike Hoogveld

Als spreker treedt Mike veelal op voor organisaties en op congressen waarvan de deelnemers zich door de vele, snelle en diepgaande veranderingen afvragen hoe zij de winnaar in de markt van morgen kunnen worden. Het is hun duidelijk dat het anders moet, maar hoe om te gaan met de stortvloed aan nieuwe kansen en bedreigingen? Als een rode draad door zowel Mike’s boeken als lezingen loopt het thema toekomstbestendigheid.

6)     Randall van Poelvoorde

Exponentiële technologie verandert markten en bedrijfsmodellen 10x sneller, met 10x zoveel impact. Ontwikkelingen in energie, transport, gezondheidszorg, kunstmatige intelligentie en robotica, gaan impact hebben op uw bedrijf. Wat is die exponentiële technologie en welke toekomst ga je tegemoet? Randall van Poelvoorde inspireert organisaties en teams met zijn visie op exponentiële technologie en nieuwe bedrijfsmodellen met aanstekelijk enthousiasme en verbeeldingskracht.

7)     Bob de Wit

Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij oprichter en directeur van Strategy Works in Rotterdam, een adviesbureau dat al 15 jaar actief is in strategieontwikkeling. De Wit is lid van meerdere adviesraden waaronder de Journal of Change Management en de Rotterdam Economic Council. Zijn persoonlijke missie is het combineren van academische ‘rigor’ en praktische ‘relevance’.

8)     Richard van Hooijdonk

Met zijn internationale researchteam van 30 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele technologietrends en de impact van kunstmatige intelligentie op de wereld van morgen. Veel businessmodellen zullen verdwijnen en nieuwe zullen verschijnen. Organisaties en mensen moeten sneller veranderen en hebben andere skills en leiderschap nodig. Vele voorbeelden, cases en adviezen komen voorbij tijdens de inspirerende lezingen.

9)     Vincent Everts

Vertellen over de nieuwste (technologische) ontwikkelingen kan en doet hij als geen ander. Vincent Everts is echter ook te boeken om uw congres of seminar te leiden. Als dagvoorzitter of discussieleider bewaakt hij de rode draad en brengt hij zijn specifieke en uitgebreide expertise in als extra bonus. Tijdens een lezing of als discussieleider belicht Vincent Everts graag de mogelijkheden die nieuwe technologieën kunnen bieden voor je organisatie. Dit zijn vaak echte eyeopeners.

10)     Rik Vera

Rik Vera is een bekende internationale keynote spreker en bestsellerauteur van Managers The Day After Tomorrow. Als expert in extreme klantgerichtheid helpt hij organisaties inzien hoe zij in een snel veranderende wereld de klant op menselijke wijze kunnen bedienen. Met zijn decennialange C-level ervaring in sales, marketing en verandermanagement is Rik internationaal een gewilde spreker die bedrijven inhuren voor een inspirerende keynote lezing op maat.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!