Back Back Nieuws

Diertrainingstechnieken op kantoor

29 oktober 2009
Projectbureau WildWorld lanceert een nieuwe workshop voor het bedrijfsleven. Werknemers en leidinggevenden die effectiever willen leren communiceren en een positieve bedrijfscultuur willen stimuleren, maken in de circa drie uur durende 'PRL-Training' kennis met geavanceerde diertrainingstechnieken zoals die gebruikt worden bij de omgang met orca's, dolfijnen, olifanten, paarden en honden. Deelnemers hoeven voor de in-company training, die 5 dagen per week wordt aangeboden, het kantoor niet uit. Evenmin hoeven er faciliteiten voor het houden van dieren te worden aangelegd.

De methode
De PRL-methode is gebaseerd op Positive Reinforcement Learning: 100% natuurlijke leerprincipes en technieken die worden gebruikt in moderne diertraining in onder andere dierentuinen, bij hulphondeninstituten en opleidingsinstituten voor politiehonden en politiepaarden. Werd diertraining vroeger vooral in verband gebracht met het aanleren van 'kunstjes', tegenwoordig is het een serieus onderdeel van de gedragspsychologie en wordt het internationaal gedoceerd aan beroepsopleidingen, hogescholen en universiteiten bij vakgroepen zoals psychologie en zoölogie. De wijze waarop leren tot stand komt en het effectief en op subtiele, positieve wijze beïnvloeden van gedrag staan hierin centraal. De inzichten zijn niet alleen van toepassing op dieren, maar zeker ook op mensen !

Het doel
Het doel van de workshop is om de deelnemers aan de hand van diertrainingstechnieken een beter inzicht te geven in interpersoonlijke en non-verbale communicatie en hun eigen invloed daarop. Kennis van de juiste technieken stelt ze in staat betere keuzes te maken en gedrag van anderen effectiever maar subtieler te beïnvloeden. Deze handelswijze draagt bij aan een meer opbouwende en duurzamere communicatie en samenwerking binnen het bedrijf.

Binnen of buiten
Hoewel er geen levende dieren te pas komen in de workshop is het in overleg wel mogelijk om de workshop op een passende, externe locatie -bijvoorbeeld in een dierentuin- te boeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!