Deus Cantina heropent de deuren én de grote wijnvoorraadDeus Cantina heropent de deuren én de grote wijnvoorraad
Back Back Nieuws

Deus Cantina heropent de deuren én de grote wijnvoorraad

18 oktober 2021

De Deus Cantina op de Herengracht is op 14 oktober officieel heropend met een feestelijke housewarming. Gasten uit Amsterdam en daarbuiten waren live aanwezig bij de kickstart van het nieuwe ‘food as entertainment’-concept van Deus ex Machina. De avond stond in het teken van eten, drinken, fun en vinyl, maar ook van bijzondere collabs, én de Cellar Sunday.

‘Deze housewarming was een mooie gelegenheid om gasten te laten zien wat Deus Cantina anders maakt’, aldus Chris Bron, manager Deus Cantina. ‘Neem onze ‘Cellar Sunday’. Elke zondag kun je hier met een groepje vrienden, familie of collega’s wijnproeven in de Living Room. Rood, wit of rosé. Vervolgens kies je zelf een fles wijn uit het wijnrek voor bij de lunch, borrel of diner. Alles draait bij Deus Cantina om gezellig samen eten en drinken, maar vooral ook om de fun.’

Deus Cantina x René Pluijm

Speciaal voor de housewarming bedacht René Pluijm – tv-presentator en chef – een signature cocktail. Met zijn tv-programma ‘Pluijm’s Eetbare Wereld’ reist hij de wereld over op zoek naar bijzondere eetculturen en producten. Voor zijn Burn Rubber cocktail liet hij zich inspireren door zijn culinaire avonturen en door de Deus-filosofie: liefde voor het leven en voor la machina. Voor gasten die op de motor kwamen, was er een 0%-variant of Kombucha (BAIN Brewing) van de tap.

Creatieve samenwerking met beer cheese sauce

‘Motorliefhebbers, Deus fans, buren, media, familie en vrienden stonden samen aan de bar, draaiden vinyl in de Living Room, dronken cocktails en deelden taco’s bij de chefs in de Garage Kitchen. Precies zoals het moet zijn’, aldus Hanna Verweij, Head of Deus Netherlands. ‘Deus Cantina is een plek waar iedereen kan aanschuiven voor de brunch, borrel of diner. Ook serveerden we voor het eerst onze nieuwe Cantina Burger met beer cheese sauce, gemaakt in samenwerking met Uiltje Brewery uit Haarlem. Creatieve samenwerkingen als deze kunnen gasten nog veel vaker van ons verwachten.’

Samenkomen en bijtanken ‘the Deus way’

‘De behoefte om samen te komen en bij te tanken is groter dan ooit. En dat voel en zie je in de Cantina terug,’ aldus Chris Bron. ‘Chef Frank en side-kick creative chef Neil zien eten echt als entertainment. En dat maakt de Cantina een unieke Deus-locatie, én een one of a kind horecaconcept in Amsterdam’.

 

Foto: Tristan Fopma

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!