Back Back Nieuws

Desktop en laptop nog steeds favoriet bij eventregistratie

24 juni 2015
Het Rotterdamse eventregistratie bureau Invitado onderzocht het apparaatgebruik bij registratieformulieren voor events. Dat bezoekers zich nauwelijks registreren via de mobiele telefoon is ronduit verrassend te noemen, aangezien het gebruik van internet via je mobiel de afgelopen jaren enorm is gestegen. Bijna 90% verkiest zijn desktop of laptop boven mobiel of tablet bij het aanmelden voor een evenement. 

Uit het onderzoek van Invitado blijkt dat het gebruik van de desktop de absolute favoriet is bij eventregistratie. Meer dan 360.00 websitebezoeken en ruim 50.000 aanmeldingen zijn onderzocht. 86% van de bezoekers registreert zich via de desktop. Mobiel en tablet zijn twee ondergeschoven kindjes voor wat betreft eventregistratie. Bijna 10% van de bezoekers registreert zich via mobiel. Met 4,5% is de tablet momenteel nog minder populair. Opvallend is dat het gebruik van tablet en mobiel in 2014 iets hoger ligt dan in 2015.

Onverwachtse wending 
Het gebruik van mobiel internet is de afgelopen jaren enorm gestegen. Michiel Droog van Invitado legt uit: ‘Een stijging van de aanmeldingen via de smartphone zou logisch zijn. Toch kwam uit het onderzoek naar voren dat het niet overeenkomt met de cijfers die we zien bij algemeen zakelijk internet gebruik. Blijkbaar vindt men formulieren invullen via je mobiele telefoon nogal lastig. Dit verbaasde ons, te meer omdat alles tegenwoordig standaard geoptimaliseerd voor mobiel gemaakt wordt.’

Consumenten versus zakelijke evenementen 
Naast het feit dat maar een klein gedeelte van de bezoekers zich registreert via de smartphone is er een verschil ontdekt tussen het mobiele gebruik bij consumenten versus zakelijk evenementen. Met een verschil van ruim 10% registreren bezoekers van consumenten evenementen, zoals festivals of open dagen, zich vaker via de mobiele telefoon. Dit geldt ook voor het gebruik van de tablet. Bij congres- en seminaraanmeldingen blijft de desktop onverdeeld favoriet.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!