De voor- en nadelen van zakelijk lenen voor evenementenDe voor- en nadelen van zakelijk lenen voor evenementen
Back Back Nieuws

De voor- en nadelen van zakelijk lenen voor evenementen

01 mei 2023

Als evenementorganisator weet je als geen ander dat het organiseren van een evenement behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Soms heb je niet genoeg geld om alles te financieren en moet je overwegen om een zakelijke lening af te sluiten. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van zakelijk lenen voor evenementen? In dit artikel bespreken we het allemaal!

De voordelen van zakelijk lenen

Mogelijkheid om te groeien

Een van de belangrijkste voordelen van zakelijk krediet aanvragen is de mogelijkheid om te groeien als evenementenorganisator. Met extra geld kun je bijvoorbeeld meer of grotere evenementen organiseren, extra personeel aannemen of investeren in betere apparatuur en technologie. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verbetering van de kwaliteit van je evenementen en daarmee tot meer winst.

Betere cashflow

Een zakelijke lening kan ook zorgen voor een betere cashflow. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijker facturen betalen en meer financiële ruimte creëren om je bedrijf te laten groeien. Het hebben van een goede cashflow is cruciaal voor het succes van een evenementenbedrijf, omdat je vaak te maken hebt met grote kostenposten die vooraf moeten worden betaald.

Gunstige rentetarieven

Als je een zakelijke lening afsluit, heb je vaak recht op gunstige rentetarieven, vooral als je een borgstellingskrediet MKB (BMKB) aanvraagt. Dit kan zorgen voor aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Daarnaast kun je de rente vaak aftrekken van de belastingen, waardoor je nog meer geld bespaart.

De nadelen van zakelijk lenen

Rente en aflossing

Hoewel een zakelijke lening kan helpen om je bedrijf te laten groeien, is het belangrijk om te onthouden dat je rente en aflossing moet betalen. Dit kan leiden tot extra financiële druk en minder financiële ruimte om te investeren in andere delen van je bedrijf. Het is belangrijk om de aflossingstermijnen en de rentetarieven goed te begrijpen voordat je een zakelijke lening afsluit.

Risico's

Een zakelijke lening brengt ook risico's met zich mee. Als je niet aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, kan je bedrijf in de problemen komen en kan je persoonlijk in de schulden raken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je de lening kunt terugbetalen voordat je deze afsluit. Het kan ook helpen om een realistisch financieel plan te maken en ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt om onverwachte uitgaven te dekken.

Afhankelijkheid van lening

Als je te afhankelijk wordt van leningen, kan dit de toekomstige groei van je bedrijf belemmeren. Bovendien kan het moeilijker worden om nieuwe leningen af te sluiten als je al meerdere leningen hebt lopen. Het kan ook invloed hebben op je kredietwaardigheid en ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om financiering te krijgen in de toekomst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!