De Pollepleats serveert EARTH waterDe Pollepleats serveert EARTH water
Back Back Nieuws

De Pollepleats serveert EARTH water

11 december 2018

De Pollepleats serveert vanaf nu EARTH water en EARTH coffee. Hiermee dragen zij vanuit Zuidwest Friesland bij aan schoon-drinkwaterprojecten over de hele wereld. Het bruisende water dat bij de Pollepleats drinkt, komt overigens uit Drenthe. De biologische koffiebonen uit Peru, Nicaragua en Guatemala. Aan de waterflessen hangen info-kaartjes in het Frysk en Nederlands of Engels.

EARTH Concepts

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vraagt de organisatie niet of je vrijwilligerswerk wil doen. Zij vraagt je alleen of je EARTH Water, EARTH Coffee en EARTH Tea wilt drinken. 100% van de nettowinst die zij realiseren met de verkoop van deze producten, dragen zee namelijk af om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Door het drinken van hun producten, help je dus mee om schoon drinkwater te creëren .EARTH Concepts heeft, mede met de hulp van partners, reeds een bedrag van 1.240.989 euro kunnen doneren, waarmee verschillende waterprojecten zijn gefinancierd.

EARTH Water uit Drenthe

Het zuivere Nederlandse mineraalrijke EARTH Water is gebotteld aan de kleinschalige waterbron van Anl'eau. Deze bron is gevestigd in het beschermde, groene natuurreservaat het Hunzedal in de provincie Drenthe. Door waterkenners wordt Anl'eau genoemd als een van de beste waterbronnen van Europa. De bronnen in het beschermde waterwingebied pompen zuiver mineraalwater op van een diepte van circa 150 meter. Dit grondwater is in de Middeleeuwen als neerslag gevallen op de Hondsrug; in een periode dat mensen nog geen schadelijke stoffen gebruikten. Na een lange reis van circa 1.000 jaar door de diepe ondergrond, heeft het langzaam veel mineralen opgenomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!