Back Back Locaties

De Nieuwe Liefde: Het verhaal van een multidisciplinaire locatie in hartje Amsterdam

28 juni 2016

Een stijlvolle evenementenlocatie in hartje Amsterdam die gewaardeerd wordt vanwege haar prachtige architectuur en bijzondere ambiance. Een thuishaven voor corporate events met een inspirerende en open uitstraling. Dat is in een notendop De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade

 

 

 

 

 
We schrijven in superlatieven, omdat deze plek dat eigenlijk verdient. De Nieuwe Liefde heeft een ruimtelijke, lichte en moderne uitstraling en is geschikt voor uiteenlopende doeleinden. Dat maakt het tot een multidisciplinaire bestemming voor bijvoorbeeld congressen, symposia, vergaderingen en recepties. Maar ook is het een debatcentrum met programma’s op het gebied van ethiek, filosofie en politiek. Die lezingen hebben als doel mensen te verbinden en met diezelfde gastvrijheid worden zakelijke gasten ook ontvangen. Interessant is dat met de commerciële activiteiten de publieksprogrammering van De Nieuwe Liefde mogelijk wordt gemaakt.

Als we vragen aan sales & marketing manager Kirsten Duijn wat de locatie anders maakt dan andere, antwoordt zij: ‘De Nieuwe Liefde is uniek door haar bijzondere ambiance en rustige uitstraling. Het is een monumentaal pand dat stijlvol gerenoveerd is, met behoud van authentieke details zoals de glas-in-lood ramen. Van opdrachtgevers krijgen we vaak terug dat de manier waarop zij worden ontvangen in De Nieuwe Liefde heel fijn en persoonlijk is. Dat is waar wij het voor doen.’

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Hoe het ooit begon…
Het monumentale pand, dat in 1901 gebouwd werd als wijnpakhuis, heeft een bijzondere geschiedenis. Vanaf 1931 werd het als rooms-katholiek parochiehuis bekend onder de naam ‘de Liefde’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood het onderdak aan een verzetsgroep, later werd het een bioscoop, een theaterschool en een opleidingsinstituut. In 2010 is het gehele pand verbouwd door Wiel Arets Architects en heeft het een moderne, inspirerende uitstraling gekregen, waarbij de originele aspecten gespaard bleven. In 2011werd dit beloond met de Geurt Brinkgreve Bokaal, prijs voor beste renovatie- of herontwikkelingsproject, in ontvangst. Sindsdien biedt het pand plaats aan een Grote Zaal voor 250 bezoekers, een Kleine Zaal voor 80 bezoekers en een Koorzaal voor 70 bezoekers. Dan is er nog een Bibliotheek, een Serre en een Foyer.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

 

 

 

 

 

 

 


Een oase van rust
Wanneer je binnenloopt in De Nieuwe Liefde laat je letterlijk de drukte van de stad los en waan je je in een oase van rust. Hier vind je inspiratie en dat wordt door een groot aantal aan opdrachtgevers als onderscheidend ervaren. Lees het verhaal van een opdrachtgever van De Nieuwe Liefde in de laatste uitgave van het magazine EVENTS.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Facts & figures
– Gelegen aan een gracht, aan de (west)rand van het centrum
– Huub Oosterhuis, dichter en theoloog, is initiatiefnemer van De Nieuwe Liefde
– Geopend in 2011 door voormalig Koningin Beatrix
– Het pand werd in 2010 volledig gerenoveerd door Wiel Arets Architects en kreeg in 2011 de Geurt Brinkgreve Bokaal, een aanmoedigingsprijs van de Gemeente Amsterdam voor het beste renovatie- en herontwikkelingsproject.
– Aanwezigheid van zeer comfortabele congresstoelen van het merk Vitra.
– Een dakterras, 2 trappenhuizen, 1 lift en kantoren
– Parkeren kan op loopafstand bij het Bellamyplein (parkeergarage De Hallen) of de europarking op de Marnixstraat.
– Met OV goed bereikbaar; vanaf Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk 14 minuten met de tram.

Vier zalen

01. Grote Zaal van tot 250 personen in theateropstelling, AV en meubilair is aanwezig
02. Kleine Zaal tot 8 tot 80 personen in theateropstelling, AV en meubilair is aanwezig
03. Koorzaal tot 8 tot 70 personen in theateropstelling, AV en meubilair is aanwezig
04. Bibliotheek ideaal met 22 personen aan de vaste vergadertafel.

Maximaal aantal personen in het hele gebouw: 450

Twee cateringruimtes

01. Serre op de begane grond, ingericht met een bar
02. Foyer op de eerste verdieping met uitzicht over de gracht

[afbeelding niet meer beschikbaar]

De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
www.denieuweliefde.com

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!