De Nieuwe Gastvrijheid: je gasten vrijuit laten ademenDe Nieuwe Gastvrijheid: je gasten vrijuit laten ademen
Back Back Nieuws

De Nieuwe Gastvrijheid: je gasten vrijuit laten ademen

09 april 2021

Professioneel desinfectie-toestel met gepatenteerde plasma-technologie desinfecteert de lucht 24/7

Het Belgische bedrijf Analis, ook gevestigd in Amsterdam, gespecialiseerd in laboratorium- en ziekenhuismateriaal, stelt haar professionele desinfectie-toestellen tegen Covid-19 nu ook ter beschikking aan bedrijven zodat deze het virus doeltreffend kunnen bestrijden. Met de Novaerus desinfectie-toestellen wordt de lucht daadwerkelijk direct gedesinfecteerd, zonder dat mensen de ruimte hoeven te verlaten. Hierdoor kunnen evenement- en vergaderlocaties een veilige omgeving creëren waarin vrijuit ademen 24/7 mogelijk is.

Naast het coronavirus worden alle ziekteverwekkers en allergenen die in de lucht circuleren (zoals virussen, pollen, bacteriën, huisstofmijt) onmiddellijk vernietigd wanneer ze in het Novaerus-toestel worden gezogen. Dit resulteert in een zuivere en vooral ontsmette lucht. In tegenstelling tot UVC-lampen en andere apparaten, hoef je bij een Novaerus de ruimte niet te verlaten. Integendeel, plaats je het toestel in een kamer, dan kan je direct de gedesinfecteerde lucht vrij inademen.De Novaerus apparaten kunnen dus 24 uur per dag, 7 dagen per week actief zijn, terwijl je gewoon aan het werk bent. ‘Want iedereen heeft de laatste maanden zijn portie beperkingen wel gehad’, zegt Filip Hendrickx, CEO van Analis Development.

Plasmatechnologie

Sterker nog: ‘Waar de meeste andere apparaten op de markt zich tevreden stellen met het gedeeltelijk zuiveren van de lucht, desinfecteren wij de lucht’, aldus Ron Roobroeck, International Sales & Marketing Manager. De Novaerus toestellen beschikken immers over een gepatenteerde plasmatechnologie  (‘NanoStrike’ technologie) die in staat is om de lucht te desinfecteren met bewezen doeltreffendheid tegen virussen en bacteriën (99,9%), schimmels, allergenen en VOC’S.

Stil in gebruik

Verder zijn de Novaerus toestellen minder lawaaierig dan de UVC-technologie (10dB stiller) en verbruiken ze tot tien keer minder elektriciteit (20 watt tegenover 220 watt). Naast  verscheidene Europese studies die 99,9% doeltreffendheid van de plasma-technologie aantonen, heeft de Novaerus oplossing de goedkeuring gekregen van de FDA, de Amerikaanse gezondheidsadministratie, die Novaerus aanwijst als de referentieoplossing op de markt, inzake het ontsmetten van de lucht tegen virussen.

Van horeca tot wellness

Verschillende professionals uit de medische wereld, alsook uit de horeca en de wellness-sector hebben voor de Novaerus toestellen gekozen. Kappers bijvoorbeeld, die uiterst gevoelig zijn voor het risico van schadelijke zwevende microscopische deeltjes die hun gezondheid op lange termijn kunnen schaden.

Onderhoudsvrij

De Novaerus toestellen zijn eenvoudig aan te sluiten: een stopcontact volstaat. Een desinfectie toestel is vanaf minder dan 40 euro per maand te financieren. Bovendien vereisen de Novaerus toestellen geen onderhoud of regelmatige vervanging van onderdelen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!