De natuur betrekken bij je buitenevent? 7 tips!De natuur betrekken bij je buitenevent? 7 tips!
Back Back Nieuws

De natuur betrekken bij je buitenevent? 7 tips!

27 juli 2023

Buitenevents 1.0. Dat zijn de events die buiten plaatsvinden, maar niet veel meer zijn dan een binnenevent zonder dak boven je hoofd. Buitenevents 2.0. Dát zijn de events waar de natuur het event versterkt. Zingende vogels, frisse wind, prikkende grassprietjes… De elementen versmelten met het event. Wil jij een buitenevent 2.0? Lees dan deze zeven tips.

1. Start met een meditatie

Grote kans dat je gasten bij aankomst op je event nog met hun hoofd ergens anders zitten. Bijvoorbeeld bij die ellenlange file of de gemiste treinaansluiting. Help je gasten om te landen. Start met een korte meditatie. Geef je gasten de tijd om hun ogen te sluiten en te luisteren naar de geluiden om hen heen on iedereen mentaal en fysiek aanwezig te maken.

2. Decoratie op basis van de natuur

Gebruik linnen tafelbekleding, houten stoeltjes, bloemen, planten en natuurlijke materialen voor de aankleding van je event. Zo vloeien de meubels en de decoratie over in de omgeving.

3. De omgeving als spelbord

Organiseer je een teambuilding, een personeelsfeest of de kick-off van een project? Gooi dan wat natuurlijk fun in je programma. Wat dacht je van een film onder de sterrenhemel, teambuildingsactiviteiten in het bos of een avontuurlijk moordspel in de buitenlucht?

4. De paden in om te netwerken

Netwerken hoeft niet aan een statafel. Koppel gasten aan elkaar via een vragenlijst, de kleur van hun badge of de eerste letter van hun achternaam en stuur ze – letterlijk – het bos in. Al wandelend is het netwerken meer ongedwongen. Je hoeft elkaar niet de hele tijd aan te kijken en valt het even stil, dan kun je het altijd nog hebben over de takken van een boom die op een kikker lijken of die vreemde paddenstoel.

5. Picknick time

Het ultieme genieten? Met je blote voeten in het gras picknicken. Zet tijdens de lunchpauze goed gevulde picknickmanden klaar en deel kleedjes uit. Je gasten kunnen zelf een plekje in de buitenlucht zoeken om te picknicken. Wil je het comfortabeler maken? Geef dan klapstoeltjes mee of zet een paar picknicktafels neer.

6. Natuurexperts aan het woord

Hoe fijn is het om bij een buitenevent geïnspireerd te worden door de natuur? Locatie en inhoud vallen samen. Nodig een spreker uit die je meeneemt in de wijsheden van de natuur. Denk aan boswachter Arjan Postma, evolutiebiologe Aniek Ivens of wildlife dierenarts Martine van Zijll Langhout.

7. Geef wat terug aan de natuur

Doe wat terug door je event zo duurzaam mogelijk te organiseren. Kies een locatie waar duurzaamheid een continu streven is, voorkom verspilling en serveer je onbewerkt en vegetarisch eten.

Bron: Spant!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!