De kracht van mooie en kwalitatief goede folders en flyers bij eventsDe kracht van mooie en kwalitatief goede folders en flyers bij events
Back Back Nieuws

De kracht van mooie en kwalitatief goede folders en flyers bij events

23 november 2022

Flyers en folders zijn een van de meest effectieve marketinginstrumenten voor merken. Het laat een langdurige indruk achter op de mensen die het tegenkomen. Het ontwerp, kwaliteit en de inhoud van een folder of flyer speelt een belangrijke rol in de effectiviteit ervan wanneer het gebruikt wordt als promotiemiddel. Of je nu een evenement voorbereid, een kleine meetup organiseert, het uitdelen van flyers kan je helpen om meer mensen te interesseren voor een evenement, bedrijf of merk. In deze blogpost nemen we je mee door alles wat je moet weten over waarom goed uitziende flyers en folders nodig zijn voor je bedrijf:

Waarom flyers en folders gebruiken?

Folders en Flyers zijn bedoeld als een goedkoop marketinginstrument dat kan worden uitgedeeld op evenementen of weggegeven op plaatsen zoals winkels of openbare plaatsen waar ze voor veel mensen zichtbaar zijn. 

Ze hebben meestal een afbeelding of grafiek aan de ene kant en tekst aan de andere kant. Omdat het bedrukte artikelen zijn, kunnen ze worden aangepast aan bijna elk bedrijf, product of dienst. Een flyer laten drukken is een goed idee, want ze zijn effectief omdat ze goedkoop te produceren zijn, gemakkelijk in grote aantallen te verspreiden zijn en ontworpen kunnen worden om een specifieke doelgroep aan te spreken. 

Het belang van een flyer- en folder ontwerp

Het ontwerp van een flyer of folder is meer dan mooie plaatjes en een pakkende tekst. Het ontwerp van dit drukwerk kan de effectiviteit ervan maken of breken. Goede ontwerpen trekken de aandacht, zijn visueel aantrekkelijk en worden gemakkelijk opgenomen, dus bij folders laten drukken is het belangrijk dat je eerst grondig onderzoek doet naar welk ontwerp past bij wat je wil bereiken. Bij het ontwerpen van een flyer of folder is het belangrijk het volgende in gedachten te houden: 

- Doel van de flyer of folder: Voordat je gaat ontwerpen, moet je weten wat je flyer of folder probeert te communiceren. Wat probeer je te verkopen? Welk evenement promoot je? 

- Doelgroep: Weet wie je je ontwerp wilt laten zien en hoe ze erop zullen reageren. Hoe zullen ze reageren op het ontwerp? Wat vinden ze van je product of dienst?

- Ontwerpelementen: Het is belangrijk om belangrijke ontwerpelementen zoals afbeeldingen, kleuren, lettertypen en afbeeldingen op te nemen die helpen je boodschap over te brengen. 

- Lay-out: De lay-out van de flyer of folder is net zo belangrijk als de ontwerpelementen. 

- Distributie: Waar en hoe je de flyers of folders verspreid kan van invloed zijn op de effectiviteit van het ontwerp.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!