Back Back Achter de schermen

De Gouden Giraffekoorts bij Shivers (5)

05 maart 2009

In de aanloop naar onze bijzondere Gouden Giraffe soirée, 17 maart aanstaande in Schouwburg Almere, bezoekt de redactie van dit weblog alle genomineerden. Na eerder de stemming gepeild te hebben bij Winkelman en Van Hessen, Planet Event, Potentieel, staan we nu in Delft op de stoep bij Shivers. Mark van Mierlo, projectmanager van het in de categorie Effectief genomineerde evenement Diadora Vedi Napoli zit al klaar met…mamma mia…  espresso!

Goed gevoel over deze Gouden Giraffe nominatie Mark?

"We zijn ook trots op onze nominatie.Wij organiseren met Shivers zelf de Rotterdam Sportstad Awards, het voelt vreemd aan om eens zelf genomineerd te zijn voor een award. De andere kant mee te gaan maken. Ik zal mijn ogen en oren goed gebruiken in Almere.Tijdens onze uitreiking van de Sportstad Awards staan er 5 meter hoge replica's van het beeld op het podium. Ik ben nieuwsgierig naar het concept en de uitvoering van jullie event."

Ik vrees dat LiveLab, Ad de Haan kennende, weer met een spraakmakend concept komt. Hoe zat dat met het Diadora event, waarmee jullie genomineerd zijn? Dat was ook best, zoals Italianen zeggen,  'chi chi'.

"De Italianen die speciaal waren overgekomen om het Diadora event bij te wonen vonden het dan ook geweldig. De mooie modellen,die gestyled en gekleed waren in de tricolore van het land en zo van de trap kwamen afdalen, warmden de zaal goed op. Ons concept was namelijk geinspireerd op een razend populair en succesvol tv-programma van RAI – due. Een format rond de Italiaanse voetbalcompetitie, met veel entertainment, mooie vrouwen, felle kleuren decors. Alle doelpunten die vallen in de serie A worden daarin nagespeeld door oud-voetballers. Het trekt 8 miljoen kijkers. Ik had het ooit gezien en vond het zo leuk, dat ik het samen met Imre, de directeur van Shivers, verder ontwikkeld heb voor het Diadora Veni Napoli evenement. Mensen van Eyeworks zaten in ons team, ter ondersteuning met alle do's and dont's welke kunnen optreden tijdens een live televisieshow."

Een evenement met temperament. Zelfs presentator Jan Joost van Gangelen heeft op de dvd die ik mocht zien een soort van dolce far niente uitstraling.

"Dat klopt en heel attent van hem, Jan Joost had speciaal voor deze Diadora happening 'n stoppelbaardje laten staan."

Zelf ook een sportfanaat?

"Ja en voetbal is absoluut mijn sport."

Mark, je vertelde dat je leisuremanagement studeerde, in Leeuwarden. Je lijkt bij dit bureau sportmarketing en evenementen aardig op je plek. Hoe kom je bij Shivers terecht?

'Ik heb hier stage gelopen, dat is in 2003 geweest. En vervolgens ben ik gevraagd om in dienst te treden."

Zit je 17 maart ontspannen op het pluche in Schouwburg Almere?

"Naarmate de dag dichterbij komt bespeuren we bij Shivers allemaal wat zenuwachtigheid. Jullie uitnodiging heeft een vaste plaats in mijn werktas en neem ik dagelijks mee…".

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!