De Cocktailfiets serveert cocktails in een unieke setting De Cocktailfiets serveert cocktails in een unieke setting
Back Back In de spotlights

De Cocktailfiets serveert cocktails in een unieke setting

13 december 2022

Het drinken van een cocktail geeft veel mensen het ultieme vakantiegevoel, maar draagt zeker ook bij aan een geslaagd event, bedrijfsfeestje, bruiloft of verjaardag. De Cocktailfiets, met als eyecatcher, een tot een mobiele cocktailbar omgeturnde, originele bakfiets uit 1930, laat al je zintuigen prikkelen. De bartenders shaken, stirren en schenken en zorgen met hun passende petjes en schorten voor een gevoel dat je terugbrengt naar de jaren 20 en 30, de tijd van Peaky Blinders. De bakfiets is al beschikbaar vanaf honderd cocktails. Daarnaast beschikt De Cocktailfiets ook over kleine, mobiele bars. Bij grotere evenementen is het ook mogelijk om meerdere bartenders of twee mobiele cocktailbars in te schakelen.

Heden en verleden

Niels den Boogert is het gezicht achter De Cocktailfiets. Hij ontdekte de liefde voor het vak Down Under (Australië) waar hij cocktails leerde shaken, stirren en schenken en wilde hier eenmaal terug in Nederland graag mee verder. En zo werd De Cocktailfiets geboren. Een gouden greep, want zijn jonge onderneming krijgt, in met name de Randstad, een steeds groter bereik. Ook in het zuiden van het land begint De Cocktailfiets terrein te winnen. Niels begon solo, maar heeft inmiddels een ‘team’ van 25 bartenders om zich heen verzameld op wie hij regelmatig een beroep doet. En dat is vanwege partnerships met onder meer de Dudok Horeca Groep en Van der Linde Catering hard nodig ook.

2023

Het verder veroveren van de zakelijke markt is het grote doel voor 2023. Met name voor de evenementenbranche ziet hij kansen. Niels: ‘Ik zou graag meer partnerships aangaan met grote locaties en nieuwe cateraars.’ Met een tweede bakfiets neemt hij alvast een voorschot op een succesvol nieuw jaar. Met de combinatie van een fiets met passende bartender met een bijzondere look en feel weet hij zich te onderscheiden en keer op keer weer te verrassen. En ja, dat kan met de bakfiets zeker op een bruiloft of gewoon bij iemand thuis zijn voor een verjaardag. De kleinere, mobiele cocktailbar is beschikbaar vanaf vijftig cocktails, alcoholvrije, de zogenaamde mocktails, zijn ook een optie. Wie toch de voorkeur geeft aan cocktailworkshops is bij De Cocktailfiets eveneens aan het juiste adres.

Totaalbeleving

Zoals gezegd, bij De Cocktailfiets draait het om de totaalbeleving. Het door Niels bedachte concept brengt je qua look en feel terug naar de jaren 20 en 30. Door de Amerikaanse drooglegging (alcoholverbod) in 1920 werd alcohol verboden, waardoor men in de illegaliteit alcohol ging stoken. Zo is de cocktail ontstaan. Creativiteit staat hoog in het vaandel, zo staat de bartenders niet alleen paraat om de klassieke cocktails, zoals de Mojito & Moscow Mule te maken, maar ook eigen met zorg samengestelde cock- en mocktails. Helaas is het deze maandagmorgen om 10.30 nog iets te vroeg om er één te proeven, dus dat bewaren we voor een andere keer.  

Ambitie

Bij een jonge ondernemer, zoals Niels, horen gezonde ambities en die durft hij zeker uit te spreken. De komende jaren gaat hij het concept van De Cocktailfiets in de zakelijke markt verder uitrollen. ‘Ik verwacht in de toekomst zeker nog veel meer fietsen door het land te laten ‘rijden’ en daarbij ook de grens met België te passeren’, besluit Niels.   

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!