De Broodfabriek bewijst zich opnieuw als beurslocatieDe Broodfabriek bewijst zich opnieuw als beurslocatie
Back Back Eventcase

De Broodfabriek bewijst zich opnieuw als beurslocatie

21 november 2019

Dag in dag uit worden verspreid over het land op tientallen locaties evenementen georganiseerd. Kleinschalig en grootschalig, verrassend en vermakelijk, intiem of spectaculair, informatief of just for fun. Ze zijn stuk voor stuk het navertellen waard. Op Events.nl bieden we daartoe alle ruimte.

  • Naam evenement > Dibevo-Vakbeurs
  • Soort evenement > vakbeurs
  • Data evenement > 6 en 7 oktober 2019
  • Locatie > De Broodfabriek – Rijswijk 
  • Aantal bezoekers > 4104

Vakbeurzen blijken ook in het huidige digitale tijdperk nog allerminst weg te denken uit de mix van contactmomenten tussen brancheorganisaties en hun leden. Voorwaarde voor succes is wel, dat de organisatie in al zijn facetten en details klopt: qua accommodatie, faciliteiten en service. Brancheorganisatie Dibevo koos voor haar Vakbeurs in 2019 De Broodfabriek in Rijswijk. Een gouden greep, zo bleek.

Hoge waardering

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gezelschapsdierenbranche. Naast het behartigen van de belangen van bedrijven maakt de organisatie zich sterk voor het welzijn van gezelschapsdieren en het waarborgen van verantwoord handelen daarin. Inmiddels al 80 jaar is de Vakbeurs het belangrijkste professionele evenement voor de huisdierprofessionals in Nederland. Voor de editie van dit jaar, met als thema ‘Fit for the future’ – verwijzend naar de noodzaak om als ondernemer te blijven innoveren – keerde de organisatie na twee jaar terug naar De Broodfabriek in Rijswijk. En ze beleefde er de meest succesvolle en hoogst gewaardeerde vakbeurs in de historie. ‘De reacties van honderden bezoekers, verzameld via een enquête, zijn zo ongekend positief dat we ons serieus even afvroegen: is dit wel echt?’, vertelt Janny Freriks van het organiserende Dibevo-team.

Full service formule

Met als startvereisten een grotere beursvloer dan tijdens vorige edities, hiermee ruimte creërend voor meer exposanten, meer diversiteit, gratis catering van topniveau en een ambiance die zowel professioneel als gezellig is, koos Dibevo vanuit een shortlist opnieuw voor De Broodfabriek. ‘We mochten hen twee jaar geleden ook accommoderen’, vertelt sales- en accountmanager Julia Forsch. ‘Maar we hebben voor 2019 wel het nodige aangepast en verbeterd. Zo herintroduceerden we onze full service formule met all-in catering voor zowel standhouders als bezoekers. Maar ook alle facilitaire voorzieningen, zoals stroom, parkeren, de inzet van materieel voor laden en lossen en de garderobes, zijn in het totaalpakket meegenomen.’

Aanpassingen

Er gebeurde echter nog veel meer om Dibevo optimaal te kunnen bedienen. ‘De vakbeurs maakte gebruik van Bakkerij 1 en 2. Speciaal voor deze gelegenheid is een scheidingswand weggehaald waardoor een grote doorkijk ontstond. Zo stonden beide hallen ook optisch met elkaar in verbinding. De fysieke gang van de ene naar de andere hal werd geaccentueerd met een tientallen meterslange rode loper.’ Een eye cather was de zogenaamde belevingsgalerij die werd ingericht op Horeca Plaza, dat in de routing van De Broodfabriek sowieso al een centrale ontmoetingsfunctie heeft. Hoog gewaardeerd bleken bij navraag de uitstekende parkeervoorzieningen in de directe nabijheid van de accommodatie. ‘Deelnemers en bezoekers konden gratis parkeren op het terrein naast de Broodfabriek en in de parkeergarage aan de overkant.’

Horecapleinen

‘Op de beursvloer in Bakkerij 1 en 2 hebben we meerdere horecapleinen gecreëerd, waar de gehele dag onbeperkt koffie, thee, frisdranken, lekkernijen en belegde broodjes werden aangeboden’, vertelt Julia. ‘En ook de snacks vonden gretig aftrek. Gedurende de dag brachten we warme items als broodjes kroket en saucijzenbroodjes rond. Aan het einde van de beursdag serveerden we een borrelgarnituur. Op de laatste dag boden we voor de standhouders een buffet in het standhouders restaurant aan.’ Dat bleken meerdere schoten in de roos. ‘Natuurlijk werd het gratis eten en drinken geroemd in de enquête’, zegt Janny Freriks. ‘Maar ook de vriendelijkheid van het personeel, de aankleding en de ruime opzet van de beurs en de sfeer scoorden hoog.’

Beste beurs

‘In onze ogen geven de ervaringen met deze beurs heel goed weer wat de ongekende mogelijkheden zijn die we als De Broodfabriek hebben voor vakbeurzen’, stelt Julia. ‘Het full service concept is daarbij een heuse USP. Natuurlijk gaat het altijd om maatwerk, maar het beste bewijs levert uiteindelijk toch de praktijk. En die spreekt, gelet op de vele positieve reacties van uit zowel bezoekers als standhouders van de Dibevo-Vakbeurs, voor zich.’ Daar kan Janny Freriks zich van harte bij aansluiten: ‘Het doel is een echte vakbeurs voor professionals te organiseren. Wat je er zelf, samen met de accommodatie, aan kunt doen is de beste randvoorwaarden scheppen. Daarin zijn we met De Broodfabriek geslaagd. Plezierige bijkomstigheid: er zijn volgens de standhouders ook goede zaken gedaan. De beste beurs in jaren, werd gezegd. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen.’

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!