Cultuurinspiratie!Cultuurinspiratie!
Back Back Inspiratiemagazine Events

Cultuurinspiratie!

24 april 2024

Dit is een artikel uit ons inspiratiemagazine

Culturele locaties vind je in alle soorten en maten, high brow én low brow. Juíst de locaties die zich op een snijvlak bevinden, kleuren graag samen met jou buiten de lijntjes voor een onvergetelijk evenement. Denk eens buiten de kaders, laat je inspireren.

Nederlands Openluchtmuseum

Hoe ideaal is het wanneer je als opdrachtgever dé ultieme evenementenlocatie vindt die naast de nodige facilitaire randzaken ook op het gebied van inhoud écht iets kan betekenen? Het Openluchtmuseum te Arnhem streeft er niet alleen naar om vanuit inhoud een (zakelijk) bezoek invulling te geven, het is zelfs één van de strategische pijlers van het museum. ‘Verhalen voeren altijd de boventoon binnen het museum en zijn een inspiratiebron voor alles en iedereen. Dat maakt het interessant om ook de expeditie of één van de andere activiteiten op te nemen in een zakelijk programma’, aldus Paul van Zeist van het Nederlands Openluchtmuseum.

Besmettelijke creativiteit bij STRAAT

Door het uitgesproken industriële karakter heeft de NDSM-werf in Amsterdam Noord altijd een magnetische werking gehad op creatieve ondernemingen, leidend tot de culturele smeltkroes die het nu is. Startups, horeca en festivals vestigen zich maar al te graag op het oude scheepswerfterrein en sinds 2020 biedt deze creatieve broedplaats ook een ‘thuis’ aan STRAAT Msueum: een museum waar kolossale streetart werken het middelpunt zijn en misschien wel de kleurrijke achtergrond voor jouw volgende event, vergadering of brainstorm.

Architectuur én filminspiratie bij EYE Filmmuseum

Een event bij Eye Filmmuseum is er een om niet meer te vergeten. Niet alleen omdat de markante buiten- en binnenkant van het architectonische gebouw al een ervaring op zich zijn, maar vooral omdat je je gasten volledig onderdompelt in de rijke cultuur van film. En dat kan op een luchtige speelse manier, maar ook heel breed en diepgaand. Het is de onbetwiste onderscheidende factor die Eye Filmmuseum apart zet van de rest. 

Borrelen in het oor, dineren in de darmen: CORPUS Congress Centre

Een borrel in het oor, een diner in de darmen of een walking dinner door de hele ‘reis door de mens’: het kan bij CORPUS Congress Centre. De evenementenlocatie besloot recent om naast het complete congrescentrum, óók de ‘reis door de mens’ en de bijbehorende interactieve ruimtes beschikbaar te stellen voor zakelijke evenementen. Dat levert fantastische extra mogelijkheden op.

Is het een ruimteschip?

Het Evoluon is met zijn UFO-achtige uiterlijk een van de meest iconische gebouwen in Nederland en biedt allerlei mogelijkheden. Naast het vergadercentrum met 12 zalen, een auditorium voor 460 personen, een groot buitenterrein en een prachtig restaurant met terras aan het water, host Evoluon ook de tentoonstelling RetroFuture, waarin bezoekers worden meegenomen door de koepel van het Evoluon waar zij de wereld van toekomstdromers, wetenschappers en kunstenaars zien of zelfs ervaren doormiddel van een optionele rit in de VR tijdmachine.

Lees hier het volledige artikel. 

Tekst: Mahlee Plekker 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!