Culinaire pop-ups bij Te Werve Buiten: een wilde mix van zakelijk en privéCulinaire pop-ups bij Te Werve Buiten: een wilde mix van zakelijk en privé
Back Back Locaties

Culinaire pop-ups bij Te Werve Buiten: een wilde mix van zakelijk en privé

13 mei 2019

Goed gezelschap maakt het verschil tussen lekker en fantastisch eten. Te Werve Buiten in Rijswijk vormt in juni het toneel voor misschien wel de leukste culinaire evenementen van Nederland deze zomer: de thematische pop-ups. Van picknick en de Italiaanse keuken tot jazz en asperges aan het water. En dat op een onwaarschijnlijk idyllische locatie, midden in de Randstad. Liefhebbers van goed eten en drinken opgelet: hier wil je bij zijn.

‘Het is hier echt binnenkomen’

‘Een postzegel van 26 hectare’ noemen de medewerkers deze plek ook wel. Verscholen achter de skyline van Den Haag en omstreken is het op landgoed Te Werve goed toeven. ‘Het is hier echt binnenkomen’. Met recht de verrassing van de Randstad, want hier is alles groen. En er is water, rust en ruimte. Op dat landgoed staat Te Werve Buiten er iedere lente en zomer weer stralend bij. Een evenementenlocatie waar beleving, sfeer en smaak centraal staan. Maar deze zomer gaat Te Werve Buiten nog een stapje verder: de culinaire pop-ups komen eraan. Een prachtig antwoord op de overspannen foodfestivalcultuur.

Vrij bewegen

Foodfestivals zijn razend populair. Helaas ook vaak een domper voor de bezoekers: zij moeten een uur in de rij staan voor een lauwe soep of prosecco met platgeslagen bubbels. En ook de feestjes bij strandtenten kennen we nu wel. Eeuwig zoeken naar die allerlaatste beschikbare parkeerplaats aan de boulevard. Hoe idyllisch de locatie ook lijkt te zijn: echt genieten van een evenement kan pas als gemak én vrijheid voorop staan.

Lekker zelf doen

Het gaat bij een culinair evenement dus niet alleen om de locatie. Een geslaagd evenement is een optelsom van factoren, zo weten ze bij Te Werve Buiten. Hier hebben ze niet alleen vers en goed eten en drinken, een flextent van 250 m2, een aangrenzend zonnig terras van 200 m2 én negen hectare water. Ze hebben ook nagedacht over de inrichting en aankleding van de flextent: een grote bar, volop sta- en picknicktafels, sfeervolle - en professionele - verlichting, rustige zithoekjes, volop loopruimte en vooral heel veel groen. Alles om het voor de bezoekers gemakkelijk en relaxed te maken.

Bij Te Werve Buiten hebben de bezoekers de grootst mogelijke (bewegings)vrijheid. Zowel in de flextent als eromheen. Want een wandeling over het landgoed is tijdens een culinaire pop-up natuurlijk een prima optie om de binnengekregen calorieën te verbranden. En precies daar gaat het om bij de pop-up evenementen: op eigen wijze en eigen tempo genieten van al het lekkers en moois. Neem de Boschendal Picknick op zondag 16 juni. Hierbij krijgen de bezoekers een tot de rand toe gevulde mand vol geweldig eten en drinken. Daarna mogen ze helemaal zelf bepalen wie, waar, wanneer het broodje smeert of de wijn inschenkt.

Kwaliteit zonder opsmuk

Asperges aan het Water is de eerste editie van deze reeks culinaire evenementen, en vindt plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 juni. Het thema - je raadt het wellicht: asperges. Kom asperges proeven met vrienden, collega’s of relaties. Geen aspergefan? Wat te denken van Casual Friday Borrel, Italian Shared Dining, Lazy Sunday Borrel? Dat klinkt toch allemaal als muziek in de oren? Te Werve Buiten geeft met de culinaire pop-ups een compleet nieuwe betekenis aan ‘shared dining’. Deze evenementen gaan namelijk verder dan samen eten; hier gaat het om lang tafelen en hoge kwaliteit, maar dan wel zonder opsmuk. Lees er alles over op tewerve-buiten.nl/events.

Door > Irene Campfens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!