CrowdLED creeërt lichtkunst in RotterdamCrowdLED creeërt lichtkunst in Rotterdam
Back Back Nieuws

CrowdLED creeërt lichtkunst in Rotterdam

26 november 2018

Tijdens de Kunsthal Night Light Run van de RotterdamRunningCrew en Kunsthal Rotterdam werd een kinetisch kunstwerk gevormd door 1500 hardlopers. De start van de run werd gekleurd door hetzelfde aantal op afstand bestuurbare LED armbandjes van CrowdLED gedragen door de atleten. Op de beat van Levels en What ever it takes werd het publiek tijdens de warming up gemaakt tot een heus lichtjes kunstwerk. Ook tijdens de run werden de hardlopers tot slierten van licht gevormd.

Volgens René Bleuanus van Rotterdam Running Crew en Paul Reuwer van CrowdLED, was het evenement een groot succes. Paul: 'Dit evenement is voor ons een thuiswedstrijd, Nederlandse events komen voor ons minder vaak voor. We hebben het event dan ook een speciale touch willen geven. Zo hebben we op alle iconische Rotterdamse punten kleine paaltjes neer gezet waardoor de bandjes ook tijdens het rennen van kleur veranderden.'

Refurbished

Tijdens de run werden er refurbished LED armbandjes gebruikt. Paul geeft aan dat dit een belangrijk onderdeel voor CrowdLED is. 'Wij recyclen alle producten die we terug krijgen van klanten en zorgen ervoor dat de bandjes worden gerefurbished. Dit gaat via een traject waarin mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan werk worden geholpen.' Op deze manier kunnen non-profit organisaties zoals de Kunsthal en de Rotterdam Running Crew genieten van een fantastische lichtshow. Een win-winsituatie waarbij er geen afval ontstaat.
Ook het publiek vond de bandjes een erg unieke en leuke toevoeging. Een oorverdovend gejuich klonk er toen de bandjes aan werden gezet. De lovende reacties naar de organisatie werden bij het inleveren van de bandjes luidkeels geroepen. 

De bandjes zijn aan het einde van het evenement ingeleverd. Ze zullen gebruikt worden tijdens de volgende lichtjes run, die in samenwerking met het Sofia kinderziekenhuis georganiseerd wordt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!