Corona-app automatiseert controlegesprekkenCorona-app automatiseert controlegesprekken
Back Back Nieuws

Corona-app automatiseert controlegesprekken

29 juni 2020

Per 1 juli worden de mogelijkheden voor hospitality- en evenementenbedrijven om gasten te ontvangen verder verruimd. Controlegesprekken om te onderzoeken of klanten coronaverdacht zijn, blijven echter verplicht voor de grotere evenementen. Het Brabantse ICT-bedrijf WELYNQ introduceert daarom een corona-app voor hospitality- en evenementenbedrijven.

Controlegesprek

‘Wanneer bedrijven zoveel gasten gaan ontvangen, kunnen ze onmogelijk klanten nog serieus bevragen over hun gezondheid’, zegt Van Grunsven. ‘De klanten zijn die gesprekken snel zat en ondernemers hebben meestal onvoldoende personeel om zulke gesprekken serieus te voeren.’ De controlegesprek-app van WELYNQ moet uitkomst bieden. Het instrument is bedoeld om de gezondheidscontrole te vereenvoudigen en te versnellen. Daarnaast is het een instrument voor contactonderzoek en voor het real-time beheersen van de bezoekersaantallen zodat de ondernemer altijd binnen de kaders blijft van de geldende noodverordening.

Gebruiksvriendelijk

De ontwikkelaars hebben een app gebouwd die vooral gebruiksvriendelijk wil zijn. De klant beantwoordt, na het scannen van een QR-code, op diens smartphone of op een tablet van de evenementlocatie vijf vragen over diens gezondheid. Die vragen zijn conform de richtlijnen van het RIVM en Koninklijke Horeca Nederland. Wanneer alle vragen zijn beantwoord, ontvangt de gebruiker een toegangsbesluit. Bij het verlaten van de locatie checkt de klant uit.

Onafhankelijk

Ondernemers zijn niet afhankelijk van de acceptatie van de app door gebruikers. Wanneer klanten zelf geen controlegesprek-app hebben geïnstalleerd, kan aan de poort of balie een tablet of computer aangeboden worden waarop die wel is geïnstalleerd. Het controle-instrument kan onafhankelijk van een gebruikersaccount worden ingezet. Klanten die de app wel op hun smartphone hebben, kunnen die ook gebruiken voor contactonderzoek. De gebruiker beheert diens eigen data dan online. Er kan gekeken worden waar en wanneer evenementen zijn bezocht en of daar door andere gebruikers later nog besmettingen zijn aangemeld. Ook kan via de app een eigen besmetting aangemeld worden om medegebruikers te waarschuwen.

Privacy

Belangrijk vindt Van Grunsven dat er door WELYNQ geen persoonlijke data worden opgeslagen. Het invoeren van persoonlijke contactgegevens is optioneel. ‘We bewaren alleen anonieme data van de klant, tenzij we expliciet worden gevraagd om de klant te informeren’, zegt Van Grunsven daarover.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!