Coperto Restobar verwelkomt nieuwe chef John SpruitCoperto Restobar verwelkomt nieuwe chef John Spruit
Back Back Nieuws

Coperto Restobar verwelkomt nieuwe chef John Spruit

23 juni 2022

Coperto Restobar trapt de zomer succesvol af. Het Zwolse restaurant behaalde voor de derde keer op rij een Bib Gourmand en vierde daarnaast de inauguratie van de Euro-Toques. De prestaties zijn een mooie kruisbestuiving met de komst van Coperto's nieuwe chef John Spruit, die zich al jaren weet te onderscheiden door via de Code van Eer van Euro-Toques te werken.

Chef John Spruit

De geboren Rotterdammer John Spruit is in horecakringen een bekend gezicht. De chef-kok heeft ruim 30 jaar ervaring in de horeca en kookte in binnen- en buitenland op hoog niveau. Hij is gediplomeerd gastronomisch sommelier en verdiept zich graag in winepairing. John Spruit verscheen ook verschillende keren op tv. Onder andere in het programma Topchef van eveneens een Rotterdamse chef Herman den Blijker. Nu draagt hij de verantwoordelijkheid voor de keuken van Coperto Restobar, die onder zijn leiding gelijk de inauguratie van de Euro-Toques mocht vieren.

Coperto Restobar kookt volgens de Code van Eer

Chef John Spruit, zelf lid en ambassadeur van Euro-Toques Nederland, was degene die de beproeving opperde: 'We moeten de natuur respecteren, koken volgens de seizoenen en altijd de Code van Eer hanteren.' Om lid te mogen worden, dient er gekookt te worden volgens deze Code van Eer: een werkwijze met ambachtelijk bereide, natuurzuivere producten, van goede kwaliteit en zonder kunstmatige additieven. Na het bezoek aan Coperto Restobar beoordeelde de Euro-Toques commissie: 'We hebben genoten van de uitstekende bereidingen en wijn spijs combinaties die chef John Spruit en zijn team hebben gepresenteerd. Klassieke bereidingen, vakmanschap, mooie streek- en seizoensproducten in een modern én smaakvol jasje. Absoluut Euro-Toques waardig! Genieten in de prachtige luxe omgeving van de statige stadsvilla waar een jonge, gastvrije crew ervoor zorgt dat het de gast aan niets ontbreekt. Wat een verwennerij!'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!