Back Back Nieuws

Congresbureau Zeeland haalt prospects naar Zeeland

26 november 2008
Op 1 en 2 december gaat een delegatie van Nederlandse en Belgische congres- en vergaderorganisatoren Zeeland bezoeken om Zeeuws Vlaanderen en de rest van Zeeland te inspecteren op het vlak van vergader-, congres-, verblijfsaccommodatie-, restaurants (culinair)- en ontspanningsmogelijkheden. Een initiatief van het nog op te richten Zeeuwse congresbureau ZeeYou.

 

 

De PCO's starten in Terneuzen en bezoeken ondermeer Snow Base (onlangs geopende overdekte skihal), golfclubhuis "De Brugse Vaart" van de Golfclub Oostburg, Scheldetheater Terneuzen en het Party- en vergadercentrum Mauritshof in IJzendijke. Tevens wordt er  een workshop georganiseerd, waarbij leden van het Congresbureau Zeeland zich kunnen presenteren.

 

Oprichting ZeeYou

 In januari 2009 zal het Zeeuwse congresbureau officieel worden opgericht. Al in oktober 2006 nam Balth. Roessingh van het communicatie adviesbureau Junction Communication het initiatief om te komen tot een Zeeuws congresbureau. Hierbij werd een samenwerking gezocht met de Zeelandhallen te Goes. Inmiddels is het bureau volledig zelfstandig met financiële steun van de provincie Zeeland, diverse aandeelhouders en het Zeeuwse bedrijfsleven. Het bureau heeft tot nu toe kans gezien om diverse vergaderingen en congressen naar Zeeland te halen.

Zo hebben organisaties als KLM, Slow Food Nederland, het wachtoren genootschap, Slotmanifestatie van IPY-NL (International Polar Year Nederland), Erfgoed Nederland, congres Sport in Zeeland, World Environmental Education Congress in 2011 (WEEC). reeds iets in de provincie georganiseerd of hebben voornemens daartoe.

 

Momenteel wordt er ook hard gewerkt aan een nieuwe brochure, waarin de Zeeuwse deelnemers zich presenteren. Deze zal worden verspreid onder de buitenlandse kantoren van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, PCO's en vakpers.

De website www.zeeyou.nl. is reeds actief.

 

De directie van het Zeeuwse congresbureau wordt gevormd door Chris den Dekker, voormalig directeur van de Zeelandhallen Goes. De marketing en communicatie door Balth. Roessingh, eigenaar van Junction Communication.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!