Congres stimuleert vrouwelijk leiderschap Congres stimuleert vrouwelijk leiderschap
Back Back Nieuws

Congres stimuleert vrouwelijk leiderschap

17 mei 2018

Het congres 'Vrouwelijk leiderschap in hospitality op één dag' vindt plaats op 2 juli in Hilversum. Het congres is gericht op het stimuleren van Vrouwelijk Leiderschap binnen de hospitality. Het congres is bedoeld voor hoogopgeleide vrouwen binnen de hospitality branche. De dag is onderverdeeld in vier modules: Strategie, Onderhandelen, Overtuigen en Zelfvertrouwen 

Experts, wetenschappers en vakvrouwen

Op het podium staan op 2 juli o.a. Elisa de groot, auteur van ‘Stratego voor Vrouwen’, Yvette  Berkel, auteur van het boek ‘Onderhandelen voor vrouwen, de auteur van ‘IJs Verkopen aan eskimo's' Pacelle van Goethem, Claartje Vinkenburg van de Vrije Universiteit Amsterdam, zal haar wetenschappelijk onderzoek m.b.t. diversiteit delen met de zaal,Caro van Eekelen, Senior Vice president AccorHotels, zal verhalen over het project empowering Womenbinnen Accor met haar 250.000 medewerkers. Karin van den Berg, directeur Hilton Rotterdam vertelt over haar loopbaan en het belang dat Hilton hecht aan vrouwelijk talent, Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van het meest succesvolle tijdschrift van Nederland ‘Linda’, deelt haar tips en tricks om als vrouw aan de top te komen. Dagvoorzitter is Ghislaine Plag, TV en radio presentator van o.a. Debat op 2, Spraakmakers en Netwerk. De dag zal worden afgesloten door Vreneli Stadelmaier met haar Theatercollege F*ck die onzekerheid.

Balans tussen mannen en vrouwen in de top nog ver te zoeken.

Volgens Vreneli Stadelmaier, bedrijfskundige, register coach, spreker en auteur van ‘F*ck die onzekerheid’ en tevens organisator van het congres,  is dit congres nodig omdat ook de balans op plekken waar de besluiten worden genomen binnen de hotelwereld, volledig afwezig is. “En dat is spijtig. Natuurlijk voor het vrouwelijk talent dat letterlijk verdampt, maar ook voor de bedrijven, want onderzoek o.a. door McKinsey, geeft aan dat divers samengestelde teams zorgen voor meer efficiency en innovatie en meer tevredenheid van klanten en werknemers. Organisaties met diverse teams zijn bewezen succesvoller. En..... het vrouwelijk talent is ruim aanwezig, ook in deze branche studeren op de HBO’s meer meiden dan jongens af en met betere cijfers. 'Hotels concerns als Hilton en Accor zijn zich bewust van de voordelen en zijn goede voorbeelden hoe het moet, ze hebben speciale programma's opgezet om meer vrouwelijk leiderschap te ontwikkelen, op het congres zullen ze hun ervaringen delen', aldus Stadelmaier.

 Meer informatie vind je op: SheNews.nl/congres

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!