Compensatie- regeling evenementensector uitgebreidCompensatie- regeling evenementensector uitgebreid
Back Back Nieuws

Compensatie- regeling evenementensector uitgebreid

15 juli 2021

Toch nog enigszins goed nieuws in aanloop naar vrijdag 16 juli wanneer de voorzieningenrechter uitspraak doet in het kort geding dat festivalorganisator ID&T tegen de overheid aanspande, nadat nieuwe maatregelen tegen het coronavirus werden aangekondigd: het demissionaire kabinet trekt 135 miljoen euro extra uit voor steun aan de evenementensector.

Inmiddels hebben dertig andere organisatoren zich bij het kort geding aangesloten. Dat het kabinet de compensatieregeling inmiddels heeft uitgebreid, is voor de bedrijven geen reden om de rechtszaak af te blazen. De verenigde organisatoren vragen volgens een persbericht toestemming aan de voorzieningenrechter om publieksevenementen die voldoen aan de Fieldlab-voorwaarden toe te staan.

Extra steun

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kondigde afgelopen woensdag aan dat organisatoren een groter deel van hun gemaakte kosten vergoed kunnen krijgen en de termijn om een aanvraag in te dienen wordt uitgebreid. Dat gebeurt omdat de coronamaatregelen afgelopen weekend onverwacht weer aangescherpt werden. De sector had om extra steun gevraagd.

Garantieregeling uitgebreid

Eerder had het kabinet besloten dat meerdaagse evenementen vanaf 30 juni onder voorwaarden weer mochten doorgaan zonder maximale bezoekersaantallen of afstandsregels. Vrijdag kwam het kabinet daar vanwege de explosieve toename van het aantal positieve coronatests op terug. Dat is ‘een grote klap’ en ‘ontzettend zuur’, aldus het ministerie. Daarom wordt de garantieregeling op een aantal punten uitgebreid. Het kabinet kijkt nog naar een regeling voor poppodia, die ook zijn getroffen door de aangescherpte maatregelen. Waar organisatoren aanvankelijk maximaal 80% van hun gemaakte kosten vergoed kunnen krijgen, wordt dat 100%. De Europese Commissie moet de steunmaatregelen nog wel goedkeuren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!