Collectief voor zakelijk sterk Woerden bestaat één jaar Collectief voor zakelijk sterk Woerden bestaat één jaar
Back Back Nieuws

Collectief voor zakelijk sterk Woerden bestaat één jaar

05 juli 2018

Zestien ondernemers in Woerden hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om Woerden als zakelijk sterk merk te positioneren op het gebied van events, congressen, bijeenkomsten en vergaderingen. In juni 2017 is het Collectief opgezet om zo Woerden als congres- en eventregio landelijk te vermarkten. Met een capaciteit van in totaal 94 zalen en 4.850 plekken bij 16 diverse locaties heeft Woerden veel te bieden.

Het Collectief

In de gemeente Woerden zijn meerdere locaties gevestigd die unieke ruimtes en faciliteiten bieden voor de zakelijke bezoeker. De enthousiaste ondernemers van deze locaties hebben gezamenlijk een Collectief opgezet, met Woerden Marketing als faciliterende partij. De kracht van dit collectief is: 'We houden alle zakelijke bezoekers in Woerden'. De ondernemers ondersteunen, versterken en verwijzen naar elkaar. Samenwerking staat boven concurrentie.

Het collectief bestaat uit: Kasteel Woerden, MeetINOffice, de Hofclub Werken & Vergaderen, De Hall Burgerei & Zakenlui, restaurant Plein7, Van Rossum Vergaderhuis, Boerderij de Boerinn, Kameryck, Gasterij de Milandhof, het Klooster, Restaurant de Markies, het Best Western City Hotel Woerden, De Kloosterhoeve, AnnexCinema, Bij Napkins en Buitenplaats de Blauwe Meije.

In dit collectief zien we een divers aanbod van locaties, zodat we voor elke groep wat te bieden hebben. Van historisch en modern tot industrieel en landelijk. Wat deze locaties gemeen hebben? Kwaliteit, gastvrijheid en oplossingsgerichtheid voor de bezoeker staan hoog in het vaandel.

Woerden geeft je de ruimte

Woerden noemt zichzelf de ultieme bestemming voor de zakelijke bezoeker. Voornamelijk dankzij haar uitstekende ligging en bereikbaarheid. Midden in Nederland, vlakbij de A12 én een OV-knooppunt. Hierdoor is Woerden vanuit de randsteden binnen een halfuur te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. In tegenstelling tot vergaderen in de grote steden is er bij de 16 locaties in Woerden altijd parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie en veelal gratis. Daarnaast geeft Woerden je alle ruimte; op de locatie zelf, bijvoorbeeld midden in de uitgestrekte polders en bij het organiseren van de bijeenkomst, de locaties denken graag met je mee om er iets unieks van te maken.

Het succes na één jaar

In één jaar heeft het Collectief zich via diverse facetten ingezet om Woerden als MICE bestemming te promoten. Dit uit zich in de website ontmoetwoerden.nl, de kanalen Ontmoet Woerden op LinkedIn en Facebook, maar ook de spread in het Meeting magazine over Woerden en de online zichtbaarheid van artikelen over Woerden als zakelijke bestemming. Tevens zoekt Ontmoet Woerden de samenwerking op met de Regio Utrecht en is de samenwerking onderling nog sterker geworden – in alles wordt naar elkaar doorverwezen; zowel via de online kanalen van de locaties als bij aanvragen van groepen. Daarnaast zijn ook diverse locaties (bezig geweest met) het uitbreiden van de capaciteit: MeetInOffice met de ruimte de KAS, Plein7 met de nieuwe ruimte Concordia, Boerderij de Boerinn met twee nieuwe ruimten en Kameryck volgt nog met een nieuwe ruimte.

Op de foto > start Collectief , juni 2017

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!