Coby Verhuur: absolute topkwaliteitCoby Verhuur: absolute topkwaliteit
Back Back Interview

Coby Verhuur: absolute topkwaliteit

03 mei 2018

In het Brabantse Hoeven vind je het allerbeste wat er op het gebied van verhuurinrichting te krijgen is. Superieure projectkwaliteit in producten, een logistiek ongeëvenaard systeem en een allesomvattende kennis en service zorgen ervoor dat elk evenement, op elke locatie naar een hoger level wordt getild. Voor de complete inrichting van (grootschalige) evenementen biedt Coby een breed scala actueel, trendy en design meubilair, vloerbedekking en alle toebehoren uit voorraad. Coby staat garant voor grote accuratesse.

Coby 'bedekt' heel Europa

‘Vestigingsplaats Hoeven ligt centraal in ons werkgebied ligt. Binnen 1.5 uur zijn we in Brussel of Amsterdam en binnen 2.5 uur in Keulen. In deze Internationale regio ligt 80% van ons werk.’ Wat ooit kleinschalig begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met 23 kundige en gedreven medewerkers. Directeur Han Kaas, werkte vroeger mee in het bedrijf van zijn vader wat verwarmingsinstallaties in feesttenten verhuurde. Nadat vader de tip van een tentenbouwer om Heuga tapijttegels te gaan verhuren naar het rijk der fabelen verwees pakte zijn moeder deze uitdaging met beide handen aan. Vanuit de garagebox hield ze een overzichtelijke partij op voorraad die ze regelmatig verhuurde aan kleinere standbouwers. Een aanvraag voor 300 m2 tapijttegels voor een beurs in Parijs zag ze echter niet zitten. ‘Samen met mijn broer heb ik die klus opgepakt en nu staan we ineens hier!’ zegt Han lachend.

Discrepanties in theorie en praktijk

‘In de loop der jaren hebben we de nodige ervaring opgedaan en weten we door trial and error heel goed hoe de opbouw van een evenement het meest soepel kan verlopen’, vertelt Patrick Beers, manager Coby Verhuur. 'Nummer één ergernis in de branche is de weinige, gebrekkige of niet kloppende informatie die verstrekt wordt. Uiteindelijk wordt door ons in samenwerking met de verschillende partijen elke discrepantie opgelost maar we willen wel onze opdrachtgevers ervan bewust maken dat de plattegronden, voorbesprekingen en tekeningen de basis vormen van waaruit we het vervolgtraject destilleren, plannen en uitvoeren.'

Gouden tips voor een soepel verloop

'Naarmate het beurs en festivalseizoen weer op volle toeren gaat draaien merken we een stijging in onzorgvuldigheid en groeit de behoefte aan een goed draaiboek. Dit zorgt ervoor dat iedereen vlotter, plezierig en efficiënter kan werken. Een basis draaiboek is voor gebruik bij volgende projecten eenvoudig aan te passen aan nieuwe situaties en uitgangspunten.

Duidelijke plattegronden waarop in kleur de verschillende gebieden worden aangeven en waar verhogingen en podia gepland staan zijn essentieel. Geef eventuele wijzigingen in de plattegrond, aanvangstijden of evenementendatum ruim op tijd door om problemen te voorkomen.

Laat niet iedereen tegelijk starten met opbouwen. In de praktijk is de standbouwer al bezig terwijl de vloer nog gelegd moet worden, iedereen rijdt gehaast rond, de trussen worden opgehangen terwijl het meubilair al is gearriveerd. Totale chaos. Een strakke planning van opeenvolgende werkzaamheden is noodzakelijk voor een vlot verloop. De winst zit hem in het feit dat onafhankelijk van elkaar zijnde bedrijven op een project als team moeten gaan samenwerken.'

 Onderscheidend zijn

'We kunnen tapijt door middel van digitale printtechnieken tegenwoordig heel goed personaliseren. Via de vloer kun je de horecapleinen kaderen en bezoekers eenvoudig de weg rond het evenement wijzen.

(Zelfklevende) Full colour prints kunnen worden aangebracht op de balies, tafels of vloeren. Van bridgetafel via wanden tot lampenkappen, alles kan voorzien worden van een eigen unieke print. Voor netwerkevents is deze optie extra handig door bedrijven een eigen onderscheidende tafel te kunnen geven. Deze techniek biedt oneindig veel mogelijkheden en nodigt je uit je creativiteit de vrije loop te laten. Desgewenst regelen we als totale ontzorgers ook het creatieve ontwerp voor je.'

Maatwerk

'Coby’s assortiment varieert van tijdloos origineel design tot nostalgische chique. Voor specifieke projecten wordt speciaal meubilair op maat ontworpen en ontwikkeld. Tot de looptijd ten einde is gekomen is door exclusiviteitafspraken met de opdrachtgever dit design niet beschikbaar voor andere projecten.
Een opdrachtgever is hiermee gewaarborgd en verzekerd van zijn eigen exclusieve sfeer en uitstraling.'

Natuurlijke sfeer

'Om evenementen een natuurlijke, luxueuze uitstraling te geven wordt steeds meer gebruik gemaakt van Bankirai tegels. Deze Aziatische, hardhouten terrastegel wordt naast buiten nu steeds meer binnen toegepast als standvloer of horecaplein. Bankirai is onderscheidend, FSC gekeurd en duurzaam.' 

Duurzaamheid zit in ons DNA

'Cradle tot cradle, re-use en up-cycling zijn allemaal hippe hedendaagse termen die wij van nature al sinds ons ontstaan hebben geïntegreerd in onze bedrijfsvoering. Duurzaamheid zit in ons DNA. Al onze producten kunnen worden hergebruikt en opnieuw verwerkt. We kijken continue waar we verbeteringen kunnen aanbrengen.

Zo worden op ons 6.000 m2 grote dak solar panelen aangebracht die het hele Hoevense bedrijventerrein van groene stroom zullen gaan voorzien. De door ons ontwikkelde herbruikbare meubelhoezen hebben ons krimpfoliegebruik met 80% weten te reduceren. De resterende 20% wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald wat plastic recyclet.

Op schoonmaakgebied halen we milieuwinst door het gebruik van middelen op natuurlijke basis als azijn en citrus. Daarmee krijg je alles grondig schoon. Hiervoor hebben we ook een speciale machine ontwikkelt die de vloeren schrobt en ze eruit laat zien als nieuw! Bijkomend voordeel is dat onze mensen geen bescherming hoeven dragen tegen agressieve stoffen.

Bij Coby werken we snel, accuraat, grondig en geheel natuurlijk. We nemen onze verantwoordelijkheden en zijn nauw betrokken bij onze leefomgeving.'

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!